Інформатор Калуш

ТРЕШ

Працівники очисних споруд у Калуші працюють до 1 липня. Далі місто буде без водопостачання?

Працівники очисних споруд у Калуші працюють до 1 липня. Далі місто буде без водопостачання?

38 працівників очисних споруд підприємства “Карпатнафтохім” таки написали заяви на звільнення. Коли вони остаточно підуть з роботи, обладнання перестане працювати. І тоді… місто буде без води. 

Штат цеху звільняється, бо від жовтня 2023 року люди не отримують зарплати, нагадує Інформатор.

Які наслідки це може мати для міста, розповіло Суспільне.

“Нам виділяли раз у місяць, раз у два місяці 1000, 950 гривень, але повної заробітної плати ми не маємо на цей час. У нас зарплата — 7,5 тисяч гривень. Вона — дуже низька, але ми й тієї не маємо”, — розповіла працівниця цеху нейтралізації й очистки промислових стічних вод Анна Козак.

Сьогодні в цьому цеху замість майже 80 людей працюють 38. Усі вони, зі слів жінки, написали заяви на звільнення з 1 липня.

“Люди вже не витримують, не мають за що платити ні комунальні, ні утримувати свої сім’ї. Люди хочуть звільнитися, але коли вони розраховуються — обладнання перестає працювати, немає кому дивитися за ним. І тоді вже настане катастрофа — тоді місто буде без води”, — каже Анна Козак.

За словами заступника міського голови Калуської громади Богдана Білецького, очисні споруди “Карпатнафтохіму” — єдині в Калуші. Тож припинення їхньої роботи справді призведе до відключення водопостачання у місті.

Читайте також: “Ми протягнули 9 місяців, більше — не можемо”, — працівники очисних у Калуші прийшли до влади

Народний депутат України Олег Марусяк каже: звернення громади щодо “Карпатнафтохіму” він перенаправив до уряду. За його словами, ситуація вирівнюється, і підприємство має бути запущене найближчим часом.

У Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України звертатиметься й член парламентського комітету з питань екологічної політики та природокористування Едуард Прощук. Він запевнив, що зупинки очисних споруд не допустить.

“Бо зупинка очисних споруд — наслідки будуть не тільки для міста, але й для регіону. Вони — великі, об’ємні й працюють на декілька сусідніх міст також. Тому для нас це питання № 1”, — каже нардеп.

Водночас в ОВА повідомили, що звернення від Калуської міськради перебуває на розгляді.

До теми — Як виглядають калуські очисні, які стали загрозою для міста | ВІДЕО

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору