Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші мають привести до ладу укриття на 150 людей

У Калуші мають привести до ладу укриття на 150 людей

Споруду цивільного захисту по вулиці Писарській мають привести в належний стан. Калуська окружна прокуратура через суд зобов’язала ТзОВ вчинити відповідні дії.

Повідомляє Інформатор.

Площа укриття — 161 метр квадратний і в ній можуть розміститися 150 людей, повідомляють в прокуратурі Івано-Франківської області.

“Перебування захисної споруди в приватній власності не звільняє власника майна від обов’язку утримання об’єкту в належному стані для використання за призначенням і користування жителями територіальної громади”, — наголошують у відомстві.

Зазначено, що на усунення виявлених порушень прокуратура у березні 2024 року пред’явила позов. Відтак Львівський окружний адміністративний суд підтвердив обґрунтованість вимог прокурора до балансоутримувача про необхідність приведення сховища у готовність, аби забезпечити належний захист життя та здоров’я людей.

В управлінні надзвичайних ситуацій Інформатору уточнили, що йдеться про укриття на території колишнього молокозаводу. У перші тижні-місяці повномасштабного вторгнення люди самотужки його трохи привели до ладу, але на сьогодні нормам укриття воно не відповідає, тому цією справою займалася прокуратура.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору