Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Долині зменшили освітню субвенцію. Чи матимуть педагоги зарплату?

Долині зменшили освітню суювенцію

Півтора години депутати Долинської міської ради радилися, яким має бути порядок денний сесії міської ради. Зрештою — розпочали засідання, яке у підсумку тривало менше, аніж їхня нарада. Першим розглянули питання бюджету.

Пише Інформатор.

Питання про внесення змін до рішення міської ради щодо бюджету територіальної громади на 2024 рік доповідала начальниця фінансового управління Світлана Демченко, яка проінформувала, що, відповідно до розпорядження Кабміну, для громади на 577 тисяч 600 гривень зменшили освітню субвенцію. Відповідно у бюджеті на цю суму зменшили статтю видатків на заплати педагогічним працівникам.

“Ми проводили аналіз уже по результатах нарахованих відпускних і допомог на оздоровлення. Якщо взяти з розрахунку місячний фонд за квітень, то той залишок, який залишився по освітній субвенції і з врахуванням дофінансування за рахунок коштів бюджету громади, забезпечує приблизно 4,7 місячного фонду. Тобто частина серпня і повні 4 місяці наступні. Має вистачити на зарплату. Але це по розрахунках квітня”, — зазначила фінансистка, відповідаючи депутатам на питання, чи вистачить коштів на зарплати педагогам.

Окрім цього, додала посадовиця, днями відбулася сесія Івано-Франківської обласної ради, за результатами якої були прийняті рішення і щодо Долини. Йдеться про те, що громада отримає 551 тисячу 100 гривень на капітальний ремонт укриття багатопрофільної лікарні та 100 тисяч — на придбання обладнання для укриття Грабівського ліцею.

З інших змін до бюджету депутатам запропонували направити 300 тисяч гривень на ремонти доріг у громаді та 89 тисяч 99 гривень — на придбання генераторів для закладів освіти.

Міська рада зміни до бюджету громади своїм голосуванням погодила.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору