Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як у Болехові відзначають День Конституції України

28 червня — важлива дата в історії незалежної України, адже цього дня у 1996 р. було прийнято Основний Закон нашої держави. У Болехові відбулося віче, де мешканці міста долучилися до відзначення державного свята. 

Ділиться Інформатор, покликаючись на Болехівську міську раду.

Народне віче у Болехові розпочали із Державного Гімну України. Опісля, з вітальним словом з нагоди 28-ї річниці Конституції України виступили декани Болехівського деканату УГКЦ Василь Дзяйло та Болехівського деканату ПЦУ о.Іван Петрів. Також мешканців Болехова із святом привітав заступник міського голови – Василь Юрочко.

Фото: Болехівська міська рада

“Вже втретє ми відзначаємо річницю прийняття Основного Закону нашої держави в умовах воєнного стану. Наша боротьба проти ворога триває. Наші військові мужньо захищають на фронті не лише рідну землю, а й наші права та свободи, визначені Конституцією.
Зараз, під час війни з росіянами, цей документ стає особливим символом єдності, справедливості та свободи для всіх громадян України. Він гарантує нам право на все те, чого нас намагаються позбавити наші вороги.
Сьогодні ми відзначаємо цей день, щоб вшанувати нашу Конституцію і підтвердити наше прагнення жити в мирі, справедливості та процвітанні. Нехай наша Конституція залишається незаперечною основою нашого суспільства, а її принципи будуть непорушними”, — зазначили ведучі, розпочинаючи урочисте віче.

Протягом заходу усі присутні могли почути декламування від місцевих читців Надії Романюк, Анастасії Мухопад. Василини Олексин, Максима Петрюка та В’ячеслава Поповича. Також звучали пісні у виконанні народного аматорського жіночого ансамблю «Горицвіт» (керівник Марія Павлович) та солістки Софії Петрів. Художній номер виконав струнний ансамбль Болехівської мистецької школи (кер.М.Мелень).

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору