Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Що відчувають птахи, коли здригаються з дерев у політ після ударної хвилі…” | ІНФОПЛЕЙЛИСТ №4

Ось уже місяць оновлений #інфоплейлист вривається у вашу стрічку (сподіваємось і в музичні плеєри також). Сьогодні продовжуємо збирати цікаву музику і ділитися нею з вами! Що нового?

Вмикає Інформатор.

Do Sliz – Пішли на секонд

Відкриває добірку нова пісня юної співачки та блогерки з Києва, Каті. Якщо ви любитель якісної підліткової альтернативи й попроку, типу SadSvit чи Структура Щастя, то ця пісня саме для вас. Юна виконавиця відкриває перед нами своє бачення кохання. Саме те, яке відчувається назавжди. Саме те, яке пульсує у скронях і п’янить, коли просто тримаєш “ту саму” людину за руку. Саме те, від якого метелики у животі. І попри це, Катя у своєму юнацькому відчутті любові, навіть трохи втрачаючи голову, все ж розуміє з чого складається світ:

“Не думала, що зможу знайти на секонді такий скарб колись Хей! Та в перший день на завозі наші руки за одну футболку взялись Хей! Пішли на секонд шукати речі з мертвих людей, з мертвих людей Хей!”

Христина Соловій – Камертон

Стара композиція Христини Соловій нарешті отримала нове дихання і навіть кліп. “Камертон” повертає нас до початків творчості співачки, а саме в часи популярності “Хто я не ти”, “Форте П’яно”. Це особливо яскраво відчутно як і в аранжуванні, так і тексті пісні.

“Я написала «Камертон» у той період, коли тільки починала свій творчий шлях та сценічну карʼєру. «Камертон» є ровесником таких пісень як «Fortepiano», «Хто як не ти». Здебільшого я пишу пісні натхненні прожитим досвідом. Але часто трапляється так, що спершу народжується пісня, а вже потім я проживаю досвід, який накликала на себе піснею. «Камертон» — саме такий випадок. Не шкодую, що не зарелізила її раніше. Відчуваю, що саме зараз прийшов час поділитися нею зі своїми слухачами”, — розповіла Христина.

schmalgauzen – Порцелянові очі

Той рідкісний випадок, коли театр виходить далеко за рамки сцени. Київський гурт, який починався з підвалу акторського гуртожитку, тепер розриває на клапті не тільки своїми перфомансами, але й фатальним, часом трагікомічним текстами. Які не просто осідають мотивом у голові, а й заставляють рухатись і ставати частинкою цієї музики.

Паліндром – Тут літає

Пісня “Тут літає” навіяна рефлексією на ракетні удари нашого ворога по українських містах.

“Я часто намагався зрозуміти, що відчувають птахи, коли здригаються з дерев у політ після ударної хвилі. Здається, вони настільки звикли до цього, що не відчувають нічого, мертві зсередини”, — ділиться Степан Бурбан.

Трагічність нашого сьогодення виливається у рядки, які торкаються найбільших глибин наших душ. Саме ці дотики й повертають нам емпатію і бажання жити попри все.

 

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору