Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

7 видів вареників і багато солодкої смакоти. Біля храму у Хотіні — “Свято пирога” | ФОТОРЕПОРТАЖ

Біля храму у Хотіні — Свято пирога | ФОТОРЕПОРТАЖ

З чорницями, вишнями, капустою, сиром і картоплею та навіть — із ковбасою: біля храму у Хотіні сьогодні після Служби Божої організували “Свято пирога”.

Інформатор таку подію пропустити не міг.

Наліпили місцеві господині кількасот вареників. Точної кількості, кажуть, не рахували, адже рекордів встановлювати не планують. Мета — нагодувати всіх охочих парафіян храму та зібрати кошти для воїна з громади. Тож, задля такої хорошої справи жінки себе не шкодували: встали раненько та наробили пирогів, а відтак — і на Літургію встигли.

Окрім самих вареників, на столах сьогодні і чимало солодкої випічки та компотів. А у храмі — десятки дітей. У них завершився активний тиждень, який був організований у форматі табору  “Веселі канікули з Богом”. Отець Андрій Ляхович розповідає:

“Цей захід ми організовуємо для дітей уже четвертий рік поспіль. Минулого року мали 120 дітей в один захід, а цього року вирішили поділити на два або навіть три тури, бо охочих дуже багато. 70 дітей було у нас впродовж цього тижня. Думаю, що їм було цікаво, бо ми в сучасний спосіб ведемо дітей до Христа: через ігри, банси та молитви… А нинішнє дійство якраз гарно підсумовує цей тиждень”.

Свято пирога на парафії відбувається вже вдруге — торік “Веселі канікули з Богом” такою подією завершили вперше. Тоді всім дуже сподобалось, тому і вирішили повторити зараз.

“Наші господині встигають усе: і пирогів наліпити, і Службу не пропустити. Як Євангельські Марта і Марія…” — додає отець Андрій.

Подібні заходи на парафії завжди мають благодійну мету. Якщо торік зібрані кошти передали на реабілітаційний центр “4.5.0 Прикарпаття”, то цього разу також довго не думали: в ці дні у лікарні Києва бореться за життя мешканець мікрорайону Андрій Серман. У нього — важкі опіки внаслідок “прильоту” в бліндаж… Потребує підтримки.

Парафіяни храму на лікування воїна пожертви почали нести ще до офіційного старту “Свята пирога”.

“Де скринька для нашого воїна?” — запитують жінки, що виходять із храму.

“Усі скриньки для нього”, — відповідають їм.

Самі ж частування біля храму — без жодних цінників: дає, хто скільки може — бере, хто скільки хоче. Тож, у такій атмосфері і ярмаркують.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору