Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Загірʼї вшанували памʼять воїнів УПА, полеглих у боях за волю України

Щорічно, в період Зелених свят, на старому цвинтарі ж/м Загірʼя вшановують памʼять воїнів УПА, полеглих за волю України у бою із московськими окупантами.

Ділиться Інформатор

Цьогоріч вшанування зійшлося із 117-річницею від дня народження Головнокомандувача, генерал-хорунжого Романа Шухевича, який народився 30 червня 1907 р.

Вшанування памʼяті воїнів УПА та Героїв України розпочалося панахидою, яку відправив священник УГКЦ, настоятель Церкви Різдва Пресвятої Богородиці о. Андрій Челядин.

Опісля, до всіх присутніх звернувся керівник Калуської міської організації Конгресу Українських Націоналістів (КУН) — Олег Кушлик.

Сьогодні, ми, вшановуємо памʼять цих хлопців, які віддали життя за Україну. Також вшановуємо 117-річницю від народження генерала Романа Шухевича та 83 річницю Акту відновлення Української Держави. Без цих фактів історії, без цих хлопців, не було б України.

Нам треба єдності, гуртуватися навколо національної ідеї і Держави. Памʼятаймо тих, хто поклав голови за волю і незалежність України”, – зазначив Олег Кушлик у зверненні до присутніх.

На старому цвинтарі Загірʼя поховані бійці УПА:

  • Антін Келебай на псевдо “Чорний” (1926 р.);
  • Михайло Відоняк на псевдо “Чумак” (1923 р.)
  • Анна Косар на псевдо “Тамара” (1924 р.)

26 червня 1946 р. юнаки та дівчина прийняли останній бій із ворожими загонами НКВС. За словами старожилів, хлопці та дівчина були замордовані на одній із вулиць житлового масиву Загірʼя

Фото вояків УПА із Загір’я, що поклали життя за волю України

 

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

 

Нагору