Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Памʼяті Святослава Кондрата: у Болехові відбувся перший турнір з футболу серед дітей

28 червня у Болехові відбувся перший дитячий футбольний турнір памʼяті воїна “Карпатської Січі” – Святослава “Кишки” Кондрата. Герой загинув 20 червня 2023 р. прикриваючи відхід побратимів у Запорізькій області.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Болехівську міську раду.

Участь у футбольному турнірі взяли діти 2012 р. н. та молодше. Загалом 4 команди — із Болехова, Долини, Рожнятова та Стрия. Турнір розпочався виконанням Державного Гімну та хвилиною мовчання за загиблим воїном. Перед усіма учасниками виступили батьки Святослава та його побратим — Максим Домарацький.

Фото: Болехівська міська рада

Михайло Стецик – бойовий побратим Героя із Болехова пригадує про Святослава Кондрата наступне:

Святослав — це та людина, яка завжди могла запалити вогонь в серцях людей. Він міг підтримати і знайти вихід навіть в найгіршій і найкритичніший ситуації коли, здавалося би, виходу нема. Він мав дуже сильний внутрішній стержень. На нього рівнялись і по цей час рівняються і будуть рівнятися.

В громадському житті він був одним із засновників націоналістичної організації Карпатська Січ. Це сотні організованих акцій, спортивних подій, військових вишколів, лекцій і багато іншого. Один з лідерів руху ультрас Прикарпаття. Був тим, хто заряджав на секторі. Чимало молоді приходило на сектор завдяки тому, що надихалися Святославом.

І ця іскра, яку він розпалював в них – буде жити вічно.”, – ділиться Михайло Стецик

У той день погода не на жарт була спекотною, проте це не завадило проведенню турніру. Згідно результатів, переможцем стала команда із Рожнятова. Срібло вибороли футболісти зі Стрия. Бронзові ж медалі відійшли юним футболістам Болехова та Долини.

Також він згадує часи військової служби “Кишки”:

“Він воював в часи АТО в добровольчих батальйонах. З початку повномасштабного вторгнення приїхав із закордону і ми приєдналися до війська. Пройшли бої на Київщині, Херсонщині, бої на Харківщині і Бахмут.

Перед початком контрнаступу ЗСУ на півдні очолив штурмове відділення і прикриваючи відхід побратимів- загинув в прямому бою із ворогом.”, — розповідає Михайло Стецик

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору