Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Михайла Винника

Згадуємо Михайла Винника

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Михайла Винника — старшого стрільця 102 окремої бригади ТрО імені Дмитра Вітовського.

Михайло Винник народився 30 червня 1967 року в селі Довгому Войнилові на Калущині, був наймолодшим у багатодітній сім’ї. Навчався у школі, а далі здобув фах електрозварювальника. Любив грати на гітарі та захоплювався боксом.

Строкову військову службу проходив у Хабаровську. А після служби повернувся додому та одружився. Мав двох доньок.

З юних років їздив на заробітки, мав золоті руки, був майстром своєї справи, найкращим спеціалістом з євроремонту. Співав у церковному хорі.

У 2018 році доля звела Михайла Винника з другою дружиною, з якою в нього народилися двійнята. Усю свою турботу і любов чоловік вкладав у дітей…

З першого дня повномасштабного вторгнення росії Михайло Винник вступив у місцеву територіальну оборону. У квітні 2022 року був мобілізований. Служив старшим стрільцем стрілецького взводу стрілецької роти військової частини А7166 на Запорізькому напрямку. Побратими згадують його як відданого бійця та надійного друга… Він хотів іти вперед і якнайшвидше звільнити територію України від ворога. 

Загинув 17 квітня 2023 року в районі населеного пункту Зелений Гай Запорізької області. Йому навіки 55. Свій останній спочинок Герой знайшов на кладовищі в селі Довгий Войнилів.

Указом Президента України Михайло Винник був нагороджений почесною відзнакою “Сили Територіальної оборони” (посмертно).

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору