Інформатор Калуш

ГРОШІ

Камера у Хотіні “заробила” вже близько 5 мільйонів гривень

Камера у Хотіні "заробила" вже близько 5 мільйонів гривень

10% від суми штрафів, які сплачують водії за перевищення швидкості, надходить у бюджет громади. 

Повідомляє Інформатор.

Камери фіксації швидкості руху на дорогах не лише дисциплінують водіїв, а відтак і сприяють зменшенню аварійності, а і приносять деяких дохід у міський бюджет. Так, камера у Хотіні, яка запрацювала з січня цього року, уже “наловила” порушників на близько 5 мільйонів гривень. Тобто бюджет громади отримав близько 500 тисяч гривень, що підтверджують у Калуській міській раді.

Нагадаємо, що загалом системі автоматичної фіксації порушень ПДР — 4 роки. Як повідомив учора перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, наразі в Україні 265 приладів контролю працюють у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками. Камери функціонують у 25 містах та 15 областях держави, окрім областей, де тривають бойові дії.

“За 4 роки поліцейські винесли понад 10 мільйонів постанов — саме стільки разів ми притягнули до відповідальності порушників швидкісного режиму та тих, хто не дотримувався правил проїзду смугою громадського транспорту. З цієї кількості було виконано 89% постанов та сплачено штрафів на загальну суму понад 2,1 мільярда гривень”, — проінформував він.

Поліцейський додав, що швидкість залишається однією з найпоширеніших причин ДТП з тяжкими наслідками. Проте, за 4 роки роботи в місцях, де встановлені камери автоматичної фіксації, кількість ДТП з тяжкими наслідками знизилась втричі. До запуску системи фіксації кількість ДТП з загиблими та/або травмованими в місцях встановлення приладів контролю становила — 541, наразі — 175 (47 випадків з причини перевищення швидкості).

Тетяна Кіндюх 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору