Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Ніхто не викопував жодної нової канави”, — міська рада про ситуацію на озері

"Ніхто не викопував жодної нової канави", — міська рада про ситуацію на озері

У Калуській міській раді відреагували на інформацію про прокопування канви біля озера в районі вулиць Рубчака-Грушевського. Кажуть, що ніхто нічого не копав — лише прочистили. Факт загибелі риби — не коментують. 

Інформатор подає коментар, який оприлюднили на сторінці міської ради, дослівно:

В одному з місцевих ЗМІ була опублікована інформація про загибель риби в озері в районі вулиць Рубчака-Грушевського. Ситуацію, яка склалася, пов’язують з обмілінням водойми через начебто прокопану напередодні канаву.

Директор КП «Калушавтодор» Роман Скибіцький роз’яснив у чому справа, та ким і які роботи проводилися поблизу озера.

– Ніхто не викопував жодної нової канави, – запевнив Роман Скибіцький. – Минулого тижня комунальники лише прочистили водовідвідну канаву, яка існувала десятки років, але наразі перебувала в неналежному стані, а, простіше, кажучи, була вкрай занедбана. З канави прибрали сміття, колеса і вода з озера, звичайно, почала поступово сходити, але, наголошую, до природнього рівня.

За словами директора КП «Калушавтодор», ще 5-6 років тому люди з будинків навпроти озера скаржилися на підтоплення помешкань водою з озера. Також після проливних дощів вода з озера витікала просто на дорогу…

– Раніше ми підсипали береги навколо озера, робили їх благоустрій, але це не принесло бажаного результату – помешкання людей все одно підтоплювало, – продовжує Р. Скибіцький. – Тож було прийняте рішення очистити канаву, щоб рівень води не підіймався вище природнього. Інша справа, що у водоймі безліч сміття, бруду, водоростей та ін. Озеро, однозначно, потрібно чистити і думаю, що при діючому наразі рівні води ці роботи вже можна буде виконувати. Простіше кажучи, водойму потрібно привести в порядок і надалі підтримувати діючий наразі рівень води. Адже за роки озеро набрало вищий рівень води, але щоб воно нікого не підтоплювало, рівень води має бути таким, як ми бачимо наразі.

Ілюструє міська рада свій допис єдиною світлиною:

Нагадаємо, про загибель риби на озері та прокопану канаву сьогодні написав Інформатор. Цьому передувало кілька виїздів на місце, спілкування з мешканцями району та посадовцями міської ради…

Станом на 12:10 сьогодні озеро мало ось такий вигляд:

Відео з озера можна переглянути на наших соціальних мережах, зокрема у фейсбук.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору