Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

То буде ремонт чи ні? Дорожники відповіли, коли буде поліпшення на трасі з Калуша до Бурштина

Дорога між селами Студінка та Середній Бабин потерпає від великої кількості ям та незадовільного стану дорожнього полотна. Державна служба відновлення і розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області повідомила про початок ремонтних робіт на автошляху Р84 Бібрка-Бурштин, втім, мешканці сіл все ж скаржаться на незадовільний стан дороги. 

Ділиться Інформатор.

28 червня 2024 року, Державна Служба відновлення і розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області надала відповідь на запит щодо стану дороги між селами Студінка та Середній Бабин. У відповіді Служби було повідомлено про те, що нормативних документів на поточний ремонт автомобільної дороги державного значення Р-84 Бібрка–Бурштин не видано. Причина — відсутність джерел формування державного дорожнього фонду на 2024 р.

Також в.о начальника Державної служби відновлення та розвитку інфраструктури у Івано-Франківській області Любомир Семанів у відповіді нашому виданню повідомив, що в планах виконання робіт з ремонту окремих ділянок дорожнього покриття у цьому році за кошти держбюджету:

 “З метою забезпечення безпеки дорожнього руху на ділянці км 279+303 – км 296+800 автомобільної дороги Р-84 Бібрка – Кам’янка-Бузька – Жовква – Городок – Миколаїв – Живачів – Калуш – Бурштин заплановано виконати роботи з ремонту окремих ділянок дорожнього покриття (ліквідації аварійної ямковості струменевим методом) в поточного році за рахунок коштів державного бюджету, що спрямовуються на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення.“, — йдеться у відповіді Державної служби відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області.

Після повідомлення про початок ремонтних робіт на зазначених ділянках від Державної служби відновлення і розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області, жителі сіл надсилали світлини того, що фактично ніяких робіт не було розпочато.

Окрім цього, показують глибину ям на дорозі між селами Студінка та Середній Бабин:

Журналісти Інформатора вирішили перевірити стан дороги з Калуша до Студінки. Ось що з цього вийшло:


Дорога між Підгірками та с. Студінка. Фото зроблене 2 липня 2024 р.

На даний  момент, на відрізку дороги між Підгірками та с. Студінка жодних ремонтних робіт не проводилося. Надмірна кількість ям, тим більше заповнених дощовими водами, значно ускладнюють рух даною дорогою, що веде до Бурштина.

Дещо раніше, ми повідомляли про те, що до калуської редакції Інформатора звернувся один із місцевих жителів, що скаржився на стан дороги між селами Студінка та Середній Бабин через надмірну кількість великих ям, що перешкоджають комфортному автомобільну руху та транспортуванню хворих до Калуської ЦРЛ — Легіон ям: місцевий житель скаржиться на стан дороги у Студінці та Середньому Бабині

25 червня 2024 р , журналістами Інформатора  було надіслано офіційний запит до Державної служби відновлення та розвитку інфраструктури для отримання інформації щодо обслуговування даної дороги та її включення до переліку доріг для поточного ремонту у 2024 р. Проте, після відправлення запиту до Служби і до отримання офіційної відповіді від них, Державна служба повідомила про ремонтні роботи на автошляху Р-84 Бібрка-Калуш-Бурштин.

До теми: Біля Калуша почали ремонтувати дорогу в напрямку Бурштина

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору