Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Рожнятівській та Долинській громадах знеструмлення через негоду

У Рожнятівській та Долинській громадах знеструмлення через негоду

Через погіршення погодних умов на територіях громад спостерігаються аварійні вимкнення електроенергії.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Прикарпаттяобленерго.

Через негоду на території Івано-Франківської області 5 населених пунктів залишилось повністю без світла. Часткові знеструмлення спостерігаються в 11 населених пунктах. Проблеми з електропостачанням спостерігаються у Долинській, Рогатинській, Рожнятівській та Яремчанській громадах.

“Причина цьому — падіння гілок і цілих дерев на лінії електропередачі та опори. Окрім того, що така ситуація спричинює вимкнення, пошкоджений або обірваний провід може становити смертельну небезпеку”, — пишуть на сторінці Прикарпаттяобленерго.

Енергетики застерігають, що якщо ви побачили обірваний провід, то потрібно терміново відійти від нього на відстань від 8 метрів та повідомити про проблему в кол-центр АТ “Прикарпаттяобленерго” за номером: 0 800 50 40 20.

“Важливо: наші працівники вже приступили до відновлення електропостачання. Зокрема, задіяні і виробничі дільниці електромереж. Проте синоптики попереджають про збереження штормового попередження протягом 2 липня: значний дощ, гроза, град і пориви вітру до 15-20 м/с, у звʼязку з чим ситуація може погіршитися”, —

Якщо у вас немає світла, дізнатися чи планове це вимкнення, чи аварійне, а також подати заявку про знеструмлення можна:

  • на стартовій сторінці сайту під кнопкою “Вимкнення”: https://www.oe.if.ua/uk/shutdowns_table. Необхідно ввести свою адресу або номер особового рахунку.
  • у меню Viber-боту обленерго за номером особового рахунку: https://chats.viber.com/oeifuabot. Кнопки “Відсутнє світло” – “Перевірка активних вимкнень за адресою”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору