Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Блискавка, підпал чи свічка — чому горіла дзвіниця у Верхній?

Вчора вранці, 2 липня, до ДСНС надійшло повідомлення про загоряння дзвіниці у Верхнянській ТГ, яку рятувальники оперативно ліквідували. Напередодні у селі йшла гроза, що породило чутки, що у дзвіницю могла вдарити блискавка. Та чи було так насправді?

Ділиться Інформатор.

Вчора у коментарі “Вікнам” сільський голова Михайло Маліборський припустив, що загоряння від свічки є малоймовірним, однак по селу ходить версія щодо влучання блискавки:

«Можливо, це від свічок, які запалювали ще під час служби Божої у неділю, що, як на мене, малоймовірно. Також одна із версій місцевих жителів — це влучання блискавки. Але на церкві є громовідвід. Плюс вона покрита мелопрофілем, та й техніка безпеки при побудові дотримана», — припустив Михайло Маліборський

Журналісти Інформатора відправилися до Верхньої, щоб зʼясувати причину загоряння дзвіниці на Калущині.  На території УПЦ “Святого Івана Хрестителя” парафіяни разом з майстрами все ще ліквідовували наслідки пожежі.  У коментарі нашому виданню, майстри, що відновлюють дзвіницю повідомили, що надвечір загорілася свічка:

“То цейво стелаж стояв і там стояли свічки. У ряд стояло багато свічок і пластмаси. Якась з них закоптила і пішло все. То загорілося надвечір, якраз перед дождьом”, — розповів один із майстрів.

Зараз вони здійснюють заміну пошкоджених балок, щоб укріпити другий поверх дзвіниці:

“Ми забрали деревʼяні балки, але дали швелєри”, — діляться майстри.

Ярослав Куцій
Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору