Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Дмитра Бойчука

Згадуємо Дмитра Бойчука

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Дмитра Бойчука — бойового медика, молодшого сержанта військової частини А4699.

Дмитро Бойчук народився 7 червня 1993 року у селі Топільське на Рожнятівщині. З дитинства мав хист до малювання, був допитливим і добрим хлопчиком. Закінчив місцеву школу та вступив до Вовчанського медичного фахового коледжу, де вчився на фельдшера-акушера. Із захоплень — бокс та полювання.

Проходив строкову службу у 184 навчальному центрі національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Служив у десантних військах.

Після звільнення у запас влаштувався на роботу в один із медзакладів Івано-Франківська, працював у реанімації. Після року роботи знайшов нове місце праці у Польщі. Там працював до лютого 2022 року.

Коли почалось повномасштабне вторгнення, негайно приїхав в Україну та разом із другом пішли захищати рідну землю. Служив снайпером-розвідником у 115-ій окремій механізованій бригаді. Був з побратимами на Луганщині — в районі Рубіжного та Сєвєродонецька… У травні 2022 року він отримав поранення, але після одужання знову став у стрій: із побратимами звільняли Піски та Водяне на Донеччині.

Далі Дмитра Бойчука перевели на службу до першого розвідувального взводу 47-ої окремої механізованої бригади “Магура”, де він виконував функції бойового медика. він врятував не одне життя побратимів…

22 липня 2023 року на Запорізькому напрямку поблизу Роботиного 30-річний Дмитро, рятуючи побратимів, отримав множинні уламкові поранення тіла та загинув.

Похований у рідному селі.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору