Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як ветерану подати спрощену заяву на отримання пільг на оплату житлово-комунальних послуг | Інструкція

В Україні триває екпериментальний проєкт, що значно спрощує звернення ветеранів війни для отримання пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Що потрібно робити військовому, щоб отримати “житлові” пільги? 

Ділиться Інформатор, покликаючись на Пенсійний фонд України.

Замість двох заяв, які надавалися раніше (про включення до Реєстру осіб, які мають право на пільги, та про надання пільг), за експериментальним проєктом, військовий надає лише одну спрощену — про взяття на облік та про надання пільг.

“У спрощеній заяві ветеран війни має зазначити значно меншу кількість інформації, ніж раніше, адже збір даних здійснюється, зокрема, шляхом електронної інформаційної взаємодії між державними реєстрами.”, — йдеться у повідомленні Пенсійного Фонду.

Окрім самого ветерана, подати спрощену заяву на призначення пільг можуть члени його родини. Заяву можна подати в сервісному центрі Пенсійного фонду України, надіслати поштою або онлайн через вебпортал електронних послуг Фонду.

Щоб подати заяву онлайн через вебпортал Пенсійного Фонду, слід зробити наступні кроки: 

  • Зайдіть на вебпортал Фонду (https://portal.pfu.gov.ua/) та авторизуйтесь за допомогою кваліфікованого електронного підпису.
  • В особистому кабінеті на панелі зліва в розділі “Комунікації з ПФУ“оберіть опцію “Заява на житлову субсидію чи пільгу“.
  • Ознайомтесь з інформацією у спливаючому вікні та натисніть кнопку “Продовжити”.
  •  У полі, що відкриється, оберіть опцію “Заява про взяття на облік ветерана війни і надання йому пільг за експериментальним проектом”.
  • Заповніть онлайн-форму, що з’явиться на екрані: зазначте особу, що подає заяву, вкажіть загальну інформацію про пільговика (у т.ч. паспортні та адресні дані), додайте дані документів про пільги, інформацію про банківські реквізити тощо.
  • Перед остаточним формуванням заяви та відправленням її до Пенсійного фонду України, за допомогою опції “Додати файл”, за бажанням та за наявності, додайте скановані копії документів, які можуть впливати на пільгу. Надайте згоду на передачу та обробку персональних даних, поставивши відповідну позначку, і натисніть кнопку “Сформувати заяву”.
  • Перевірте дані сформованої заяви та надішліть до Пенсійного фонду України, натиснувши кнопку “Підписати та відправити в ПФУ”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору