Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Фарби дихають війною — у Калуші відбудеться виставка полеглого Героя Олега Дробоцького | АНОНС

Фарби дихають війною — у Калуші відбудеться виставка полеглого Героя Олега Дробоцького | АНОНС

Наступного тижня в рамках всеукраїнського туру в Калуші відкриється виставка мистецьких робіт, які створив військовий з позивним “Художник”. На жаль, уже посмертно.

Анонсує Інформатор.

У четвер, 11 липня, о 14:00 у Виставковій залі за адресою вул. Дзвонарська, 5, відбудеться офіційне відкриття виставки художника, фотографа, волонтера та військового, Олега Дробоцького під назвою “Фарби дихають війною”.

На жаль, сам автор несучи службу на посаді старшого солдата 67 ОМБР ЗСУ, загинув у березні 2023 р., захищаючи рідну землю.

“На цій емоційній виставці будуть представлені тільки картини воїна. Складатиметься виставка з 28 полотен молодого митця й захисника України. До цього вже близько 10 виставок по усій Україні. І от нарешті полотна можна буде побачити у Калуші”, — розповів у коментарі Інформатору Олег Відливаний, в. о. директора Музейно-виставкового центру.

Нагадаємо, що Олег Дробоцький народився в селі Вербовець Тернопільської області. З дитинства любив малювати. Навчався на відділенні образотворчого мистецтва у Кременецькому коледжі імені Тараса Шевченка. У 2019-му закінчив Львівську академію мистецтв. Писав картини. Влаштовував виставки, одна з них мала назву «20/242: Донецьк. Аеропорт». Після випуску з академії Олег вирішив служити за контрактом у Збройних силах України.

Під час повномасштабного російського вторгнення Художник захищав Україну у складі 67-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Обіймав посаду стрільця-санітара. Брав участь у боях на найзапекліших ділянках фронту. Старший солдат Олег Дробоцький, позивний Художник, загинув 6 березня 2023 року в бою з окупантами біля села Оріхово-Василівка на Донеччині. Воїну було 26 років.”, — додають організатори виставки.

Виставка триватиме протягом місяця.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору