Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Пів мільйона з бюджету — робітникам з очисних споруд виплатять довгоочікувані зарплати

Пів мільйона з бюджету — робітникам з очисних споруд виплатять довгоочікувані зарплати

У червні Калуш зіткнувся зі ще однією проблемою, пов’язаною з “Карпатнафтохімом”. З очисних споруд підприємства планували звільнятися усі працівники, які їх обслуговували. Причина — люди не отримують зарплат. Сьогодні, 4 липня, міська рада знайшла спосіб уникнути катастрофи.

Розповідає Інформатор.

Нагадаємо, що працівники “Карпатнафтохіму” з жовтня 2023 не отримували заробітні плати в належному об’ємі. Їхнє рішення звільнитися потягнуло б за собою велику загрозу для громади, оскільки місто може залишитися без водовідведення. А це, своєю чергою, призведе до зупинки водопостачання.

“Проте ми намагаємося всяко сприяти тому, щоб ситуацію врегулювали на державному рівні. Цьому свідчать наші неодноразові звернення до обласної та державної влади.

Очисні споруди – об’єкт, що повинен безупинно працювати незважаючи ні на що. Втім, з урахуванням проблеми з невиплатою зарплати працівникам, функціонування цих потужностей і досі під загрозою”, — зазначив міський голова, Андрій Найда.

Тож на сьогоднішній сесії Калуської міської ради було ухвалено рішення про виділення підприємству 500 000 грн. За словами мера, ці кошти будуть спрямовані на заробітну плату працівникам.

Остап Микитюк
Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору