Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші планують облаштувати новий острівець безпеки

У Калуші планують облаштувани новий острівець безпеки

Новий дорожній об’єкт має знизити концентрацію ДТП на проспекті Лесі Українки.

Повідомляє Інформатор.

Сьогодні, 4 липня, на сесії Калуської міської ради депутати розглядали рішення “Про внесення змін до Програми капітального ремонту та утримання об’єктів благоустрою і дорожньо-мостового господарства Калуської міської територіальної громади на 2022-2024 роки”, яке передбачає створення проєктно-кошторисної документації острівця безпеки на пішохідному переході, який знаходиться на проспекті Лесі Українки, між автобусними  зупинками “Гімназія” і “Пенсійний фонд”.

“Наразі у нас в місті є два місця концентрації ДТП. Це є Богдана Хмельницького і Лесі Українки район гімназія. Для того, щоб зменшити аварійність ми там плануємо облаштувати острівець безпеки”, — каже начальник УЖКГ Тарас Фіцак.

Розпочнуть управлінці зі встановлення острівця тільки на проспекті Лесі Українки. Зміни у програму передбачають виділення 35 000 гривень на розробку потрібної документації для будівництва. В результаті голосування депутати підтримали рішення.

Довідка: перший острівець безпеки встановили у Калуші у 2021 році на пішохідному переході, що на вулиці Євшана. Тоді проєкт обійшовся у 135 700 гривень, з яких понад 108 300 гривень вдалось оплатити з грантових коштів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору