Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Немає світла — зникає мобільний зв’язок. На Прикарпатті шукають цій проблемі рішення

Немає світла — зникає мобільний зв’язок. На Прикарпатті шукають цій проблемі рішення

На рівні ОВА кажуть, що є необхідність збільшення кількості генераторів на станціях, які забезпечують зв’язок.

Питання сьогодні обговорили в Івано-Франківській ОВА з регіональними представниками мобільних операторів “Київстар” та “Водафон Україна”, передає Інформатор.

Як йдеться у повідомленні, звернення від мешканців області щодо відсутності мобільного зв’язку під час вимкнень електроенергії останнім часом надходять часто. а в часі війни усі мають бути на зв’язку, тому важливо забезпечити безперебійну роботу мереж.

“Представники мобільних операторів повідомили, що під час вимкнень світла складно підтримувати роботу базових станцій, бо користувачі масово переходять з фіксованого інтернету на мобільний, що провокує підвищене навантаження на мережу і швидке виснаження резервних елементів живлення, які, в свою чергу, через часті вимкнення електроенергії, не встигають повністю зарядитися”, — інформують на рівні області та додають, що наразі є необхідність збільшення кількості генераторів на станціях, які забезпечують зв’язок.

Всі базові станції оснащені акумуляторними батареями нового типу, які дозволяють працювати протягом кількох годин.

Відтак голова ОВА Світлана Онищук доручила сформувати перелік пріоритетних станцій та обговорити можливості подачі електроенергії з представниками ПАТ “Прикарпаттяобленерго”. Водночас мобільні оператори мають надати об’єктивну інформацію щодо термінів роботи акумуляторів та реальну потребу в генераторах.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору