Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ігоря Піха

Згадуємо Ігоря Піха

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ігоря Піха — бойового медика 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Ігор Піх народився 5 липня 1975 року в Калуші, був наймолодшою дитиною в сім’ї. змалку любив ходити з батьком у гори та цікавився технікою. Навчався у місцевій школі №5, а відтак — у Войнилівському ПТУ №34 (за фахом був трактористом-машиністом).

Був призваний на строкову військову службу, а після повернення з армії у 1995 році пішов працювати водієм на підприємство у Калуші. Пізніше працював на різних роботах, у тому числі — їздив на заробітки до Одеси, де працював на будівництві разом із братами. На багато років осів у цьому місті.

В 2007 році Ігор Піх закінчив Академію ювелірного мистецтва. Працював у майстерні та дуже любив ювелірну справу.

Важка хвороба мами у 2017 році повернула його до рідного міста. Тут він влаштувався на роботу водієм, створив сім’ю та став хорошим батьком для сина дружини. Згодом у шлюбі народилася донечка. Чоловік любив готувати для всієї сім’ї, організовував прогулянки та любив проводити час з родиною…

У травні 2022 року його призвали на військову службу за мобілізацією. Він швидко освоїв професію бойового медика та неодноразово рятував життя побратимів. Без медичної освіти вмів робити те, чого в нас вчать роками…

12 липня 2022 року отримав контузію. Після місячної реабілітації повернувся на бойові позиції.

Загинув 2 жовтня 2022 року під час стрілецького бою у районі населеного пункту Спірне Донецької області. Йому було 47 років. 

Похований у Калуші

За особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Указом Президента України Ігоря Піха нагороджено «Орденом за мужність» третього ступеня (посмертно).

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору