Калуш До сайту

Нарубав дров — сідай за грати: на Прикарпатті судитимуть майстра лісу за незаконну вирубку дерев

Івано-Франківська обласна прокуратура оголосила підозру майстру лісу одного із лісництв області, який здійснював незаконну порубку лісу і вподальшому здійснював їх реалізацію. Сума збитків оцінюється в 3 млн. гривень. 

Ділиться Інформатор, покликаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

У матеріалах слідства йдеться про те, що протягом серпня-вересня 2022 р. підозрюваний за попередньою змовою із групою осіб здійснював незаконну порубку дерев породи бук, смерека та ялиця, які в подальшому реалізовував.

Незаконні дії підозрюваних завдали збитків державі у розмірі 3 млн. гривень.

“Спеціалізованою екологічною прокуратурою заявлено позов в інтересах держави про відшкодування вказаної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.”, – йдеться у повідомленні обласної прокуратури.

За даним фактом, майстру лісу одного із лісництв, що на Прикарпатті, повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України). Водночас у прокуратурі нагадують, що згідно із ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08