Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Романа Пушкаря

Згадуємо Романа Пушкаря

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Романа Пушкаря — командира відділення 501-ої окремої бригади морської піхоти.

Роман Пушкар народився 6 липня 1980 року в селі Нижній Струтинь Рожнятівської громади. Був найстаршим сином у родині: мав двох сестер. Навчався у місцевій сільській школі, а далі вступив до Брошнівського ліцею, обравши фах зварювальника. Любив футбол, брав участь у турнірах. а ще захоплювався ретроавтомобілями та технікою загалом.

Був одруженим, мав двох дітей — сина та доньку. Будував власний дім, їздив на заробітки за кордон…

Через певний час життя склалося так, що одружився вдруге та ще раз став батьком.

Наприкінці березня 2022 року Роман Пушкар отримав повістку та пішов захищати батьківщину. Пройшов навчання на полігоні у Яворові, а далі — на Рівненщині. Потрапив до 501 окремої бригади морської піхоти, брав участь у боях під Бахмутом, а також на Миколаївському та Запорізькому напрямках. Двічі отримував поранення.

За вірність та відданість службі, відповідальність був призначений командиром відділення. Його слухали і поважали побратими.

Загинув Роман Пушкар за день до свого 43-річчя – 5 липня 2023 року поблизу села Новодарівка Пологівського району Запорізької області. Він був у групі зачистки — разом із іншими воїнами звільняли наші території.

Похований на кладовищі у селі Новоселиці.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору