Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чи розпочнуть школи Калуша навчання у серпні?

Через важку ситуацію в енергосистемі України та часте вимкнення електроенергії подейкують, що цьогоріч школярі та студенти можуть розпочати навчання значно швидше, а саме у серпні. Чи плануються такі зміни у Калуші та коли школярі розпочнуть новий навчальний рік?

Ділиться Інформатор.

Начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян, у коментарі Інформатору, повідомила, що навчальний рік у Калуші не планують розпочати раніше запланованого:

“Це рекомендується зробити вишам, а закладам загальної середньої освіти немає таких рекомендацій. Міністерство не надавало. Тому зараз про це ще говорити не можна. Наразі ми такого не плануємо і не розглядали.”, — відповіла начальниця управління освіти КМР.

Тому навчання у Калуші розпочнеться традиційно — у вересні, якщо не надійде відповідне розпорядження про зміни у графіках навчального процесу від Міністерства освіти і науки України.

До слова, днями раніше, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що навчальні заклади Львова розпочнуть навчання 19 серпня:

“Сьогодні немає дня, коли б не було відключень світла. Відтак треба прогнозувати як і добрі речі, так і негативні речі. Потрібно готуватись до різних сценаріїв, щоб Львів функціонував за будь-яких умов. Відтак сьогодні на засіданні міського штабу з підготовки до зими ми прийняли рішення рекомендувати всім школам, які є на території Львівської громади, розпочати навчальний рік з 19 серпня. Заклади позашкільної освіти розпочнуть діяльність з 1 вересня. Орієнтовна дата початку зимових канікул – 21 грудня.”, – повідомив Андрій Садовий

Водночас, у МОН України надали рекомендації закладам вищої освіти розпочати навчальний рік “у першій половині серпня 2024 року” та використовувати “суботні дні як робочі в теплі місяці року”.

Ярослав Куцій 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору