Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

МФК “Байрактар” таки спробує провести футбольний турнір. Що на це кажуть в районній асоціації футболу?

Днями у соцмережах розгорівся скандал щодо благодійного футбольного турніру, який планував провести МФК “Байрактар”, але який не відбудеться у відповідні терміни. Що про це кажуть у Калуській районній асоціації футболу?

Ділиться Інформатор.

МФК “Байрактар”  — молодіжна футбольна команда, що два роки поспіль проводила футбольні турніри. 2 липня на своїй сторінці у Іnstagram повідомили про організацію благодійного футбольного турніру на підтримку ЗСУ Kalush Summer Cup 2024, на що отримали повідомлення від голови Калуської районної асоціації футболу (далі – КРАФ) про необхідність дозволів від органів влади через війну в державі

3 липня, представники команди надіслали відповідні запити до органів влади. Вже за два дні, 5 липня, вони оприлюднили новий допис, де йдеться про те, що Kalush Summer Cup 2024 не відбудеться у відповідний термін. За словами команди, КРАФ не зацікавлена у проведенні турніру.

У коментарі Інформатору, голова Калуської районної асоціації футболу Руслан Цюпер повідомив, що асоціація не проти проведення благодійного турніру, але за умови надання усіх дозволів від офіційних органів влади на проведення турніру:

“Якщо вони нададуть усі дозвола, хай роблять дозвола і проводять. В чому проблема. Якщо будуть усі дозволи, то я не можу їм заборонити турнір. По-перше, нехай зареєструють громадську організацію і від ГО роблять звернення. Коли пояснюєш людям, то вони не розуміють, а коли в них щось не виходить, то всіх критикують”, — відповів Руслан Цюпер.

Руслан Цюпер розповів, що після оприлюднена анонсу проведення футбольного турніру, який планувала провести МФК “Байрактар” він одразу написав представнику команди повідомлення про необхідність надання дозволів на його проведення, у зв’язку із війною в країні:

“Ввечері (2 липня – ред.) було оприлюднено афішу, про те, що Байрактар хоче провести турнір на підтримку ЗСУ. Я їм написав коментар, що у зв’язку із тим, що у нас в країні діє військовий стан то потрібні дозволи на їх проведення. Ми успішно це робили, наприклад, у Болехові проходив турнір Я написав їм такий коментар. Вони прочитали і написали мені, чи можете ви нам у тому посприяти. То вже було десь 00:08, то вирішив відписати зранку, коли приїду на роботу. Приїхав на роботу, десь в годині 9  відкриваю, а той коментар вже видалений. Значить вони не хочуть спілкуватися. І почали накручувати ситуацію, що я вбиваю. Кого, що вбиваю?. Я хотів людям допомогти. Зверніться, я вам поможу з дозволами. Питань нема.”, — розповів Інформатору голова КРАФ

Представники “Байрактару” після повідомлення від Руслана Цюпера про необхідність надання дозвільних документів з боку влади Калуша, надіслали запити на проведення футбольного турніру до відповідних органів влади.

 

Запити від МФК “Байрактар” на отримання дозволів від міської, районної рад та навчальних закладів Калуша

Також, представники “Байрактару” повідомили нашому виданню, що вони все ж планують організувати футбольний турнір, але з дещо іншої сторони. Є певні домовленості із місцевою громадською організацією:

“Ми хочемо боротися й надалі. Ми плануємо турнір зробити, але зробити це з іншого боку, як ми це робили минулих разів. Зараз ми це хочемо зробити із однією із місцевих громадських організацій. Сподіваюся, що нам вдасться це зробити, бо громадська організація має вже свої права. І від цієї громадської організації будемо подавати листи і маємо отримати відповідь”, – повідомили у Байрактарі.

У команді додають, що раніше вони подавали звернення від Байрактару та очікували відповіді від Руслана Цюпера, однак нічого не отримали:

“Раніше ми подавалися від Байрактару. Ми всі необхідні документи подали і якраз Цюпер нам обіцяв відповіді, але ми їх не отримали. У нас були усі документи і ми надіслали їх на Калуську РДА, на міську раду і так само на футбольні майданчики 10 і 1 шкіл. Ми проінформували, що у разі повітряної тривоги матчі будуть зупинені і так далі.”, – повідомили представники команди.

Натомість, Руслан Цюпер стверджує, що команда звинуватила Калуську районну асоціацію у некомпетентності та відсутності зацікавлення у проведенні турніру:

“Вони казали, що Калуська районна асоціація некомпетентна і нічого не вміє, нічого не знає, нічого не хоче, ми самі все вирішимо. Вирішуйте. Якщо ви хочете щось зробити, то не робиться в ультимативній формі. Ви запитайте. Пояснили нормально і по-людськи”.

Представники “Байрактару” діляться, що раніше без будь-яких проблем проводили турнір, стверджуючи, що від КРАФ їм був потрібен дозвіл і допомога у суддівстві:

“Ми минулі роки проводили цей турнір без них і не було проблем. Ми від них нічого не вимагали. Ми би закупили призи, передали частину коштів на ЗСУ. Суддів нам теж не надали, хоча ми й просили. Ми вже найшли з Франківська суддів і були готові вже все самі зробити”.

У дописі команди йшлося про те, що на прохання у допомозі щодо суддівства, вони отримали відмову від КРАФ. В свою чергу, Руслан Богданович сказав, що “ніхто не звертався на рахунок ніякого суддівства”. Натомість, у “Байрактарі” говорять, що не вимагали від асоціації оплачувати роботу арбітрів, адже планували це робити самостійно.

“Звичайно, ми вже з франківськими домовилися, щоб їм платити. Ми б звичайно, що їм платили. Ми не вимагали від них, щоб це оплачувала асоціація. Ми б все заплатили, просто дайте суддів і дайте дозвіл на проведення турніру.”

На питання, чи відбудеться турнір цього року, Руслан Цюпер відповідає наступне:

“Я не знаю, до мене ніхто не звертався. Я їм сказав, що потрібні дозвола. Робили вони їх, не робили. Потім, вони через третіх осіб пробували мене просити. Я сказав, що після таких коментарів, робити нічого не буду. Якщо вони все знають, все вміють самі, то хай роблять”.

 

Ярослав Куцій 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

 

Нагору