Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Одному із калуських ОСББ — 50 років: опубліковано копії унікальних документів здачі будинку

Сьогодні, 8 липня будинку, що на вулиці Січових Стрільців 15 виповнюється 50 років. З нагоди річниці голова ОСББ “Січове-15” опублікував акти здачі будинку, що знаходився на зовсім діаметрально протилежній до сучасних Січових Стрільців вулиці.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Ярослава Косара.

Голова ОСББ “Січове-15” Ярослав Косар опублікував копію типового проєкту будівництва будинку, який був підписаний в цей день рівно 50 років тому:

“Нашому житловому багатоквартирному будинку по вул. Січових Стрільців 15 (колишня назва: 40 років Жовтня 35) — сьогодні виповнюється 50 років з дня підписання державного акту прийому-передачі та введення його в експлуатацію. На жаль самого акту з підписами високопоставлених радянських чиновників відшукати не вдалося, але достоменно відомо , що 8 липня 1974 року теж був понеділок і саме в цей день було завершено підписання всіх необхідних “паперів” , які офіційно дозволяли проживати нашим мешканцям, адже ордери на поселення почали видавати ще у лютому місяці того року.”, — ділиться Ярослав Косар.

Фото: Ярослав Косар

За його словами будинок був запроектований у 1965 р.  Центральним інститутом типових проектів, що у Москві (Проект 1-464А-15). Розміщувався на тодішній вулиці 40 років Жовтня, 35. Із копій документів бачимо, що це був 5-поверховий будинок на 90 квартир.

“Будівництво велося впродовж п”яти років . Ключі від квартир, в основному отримали сім”ї працівників “великої хімії” і зараз майже 70% мешканців — це їхні діти та внуки….. Шануємо ми і наших ветеранів ,які залишилися проживати в нашому будинку.”, — розповідає голова ОСББ “Січове 15”

Ярослав Куцій 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору