Інформатор Калуш

ДОЛИНА

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Миколу Воронцова

Згадуємо Миколу Воронцова

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Миколу Воронцова — солдата, номера обслуги 1 кулеметного відділення кулеметного взводу 2 стрілецької роти військової частини А4809.

Микола Воронцов народився в селі Новопавлівка Миколаївської області, мав брата. Коли йому було 4 роки, родина переїхала до міста Долини на Івано-Франківщині. Там закінчив 9 класів школи №4. Потім здобув професії автокранівника та слюсаря з ремонту автомобілів у Стрийському вищому професійному училищі №34. У мирному житті займався будівельними роботами в Україні та за кордоном. Захоплювався рибальством. Любив природу.

 У армії не служив за станом здоров’я. Одруженим не був, але мріяв створити сім’ю та мав багато планів на життя. Брав участь у Помаранчевій революції та Революції Гідності. 

Після повномасштабного вторгнення російських окупантів, 14 лютого 2023 року, Микола був призваний на військову службу по мобілізації до лав Збройних Сил України. Приєднався до 419-го окремого стрілецького батальйону (А4809), де обійняв посаду номера обслуги кулеметного відділення кулеметного взводу стрілецької роти.

Загинув 4 липня 2023 року внаслідок ворожого артилерійського обстрілу району зосередження бойового складу військової частини біля міста Костянтинівка на Донеччині. Бійцю назавжди 41 рік.

Похований захисник у селі Яворів Івано-Франківської області.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору