Калуш До сайту

Калуські комунальники на човні чистять озеро на вулиці Рубчака та садять на березі квіти | ФОТО

Після обурень мешканців щодо можливого знищення водойми, комунальники взялись розчистити озеро та облаштувати територію навколо.

Ділиться Інформатор.

Вчора, 8 липня, біля озера були помітні нові зелені насадження квітів та кущів. Сьогодні комунальники продовжували прибирання території та догляд за щойно висадженими рослинами. Тепер біля озера ростуть: спіреї, хости, агератум, чорнобривці, гібіскуси. В планах у комунальників ще більше озеленення території:

“Далі – будуть і хвойні рослини. Загалом на території біля озера буде різноманіття багаторічних рослин, які милуватимуть око не лише в теплу пору. Озеленювачі планують облаштувати квіткові арки з не листопадним плющем та плетистими трояндами, гліциніями”, — пише сьогодні міський голова Калуша Андрій Найда.

Також працівники проводять розчистку водойми. Зокрема на надувному човні всередині та берегів навколо. Зібране сміття наразі залишають на самій території. Впродовж роботи вдалось дізнатись, що озеро має від 1,8 до 2 метрів глибини та плаває риба, якій вдалось вижити після нещодавнього спуску рівня води.

“Мати таку локацію в місті та не використовувати її на благо мешканців – не можна. На жаль, тривалий час ця територія слугувала не найкращим чином. Зокрема, озеро стало стихійним сміттєзвалищем, а його прилегла територія – зоною відпочинку для безхатьків та людей зі шкідливими звичками. Така собі неблагополучна історія майже в центрі міста. Звичайно, що так не має бути. Тож триває активна робота над поліпшенням ситуації”, зазначає Андрій Найда.

Також додає, що в планах встановити біля озера дитячі пісочниці, гірки, гойдалки, лавочки, та сформувати пішохідні доріжки.

Нагадаємо, що ситуація щодо озера на вулиці Рубчака набрала розголосу після того, як комунальники довели його до обміління. Внаслідок цього в озері загинула риба, а в міській раді зазначали, що озеро тільки прочистили. Пізніше потерпіле водоймище пообіцяли зарибнити та встановити лавочки навколо.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08