Інформатор Калуш

ТРЕШ

Мешканець Прикарпаття “протоптав” маршрут для ухилянтів через високогірну частину Карпат

Мешканець Прикарпаття "протоптав" маршрут для ухилянтів через високогірну частину Карпат

Організатор “зеленого коридору” мав помічників із числа трьох прикарпатців та одного буковинця. Їхня поміч вартувала спочатку 3 тисячі доларів, а згодом — зросла.

В СБУ розповіли подробиці викриття злочинної схеми, пише Інформатор.

“Служба безпеки та Національна поліція заблокували діяльність організованої групи, яка заробляла на незаконному переправленні ухилянтів до країн ЄС. Зловмисники налагодили маршрут через високогірну частину Карпат, оминаючи блокпости та прикордонні пункти пропуску. На початку така “послуга” коштувала 3 тис. доларів, та з часом ціна зросла до 5 тис. доларів за одного чоловіка”, — повідомили у силовому відомстві.

Організатором схеми виявився мешканець Верховинського району. Він підшукував охочих ухилитися від військового обов’язку, отримував від них гроші та керував діями інших членів групи.

Спільники везли “клієнтів” автомобільними етапами маршруту, інструктували щодо ділянок, які потрібно долати пішки та вбрід через ріку, а також безпосередньо переводили через Державний кордон України. При цьому, за оперативними даними СБУ, “бізнес на ухилянтах” не припинявся навіть взимку, коли перехід через гори надзвичайно небезпечний для життя.

Під час обшуків у житлі та автомобілях зловмисників правоохоронці виявили та вилучили:

  • гроші, отримані від злочинної діяльності;
  • телефони, через які відбувалася координація учасників;
  • чорнові записи та “бухгалтерію”.

Наразі трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу – незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору