Інформатор Калуш

ВЛАДА

Скільки витрачає на піар Долинська міська рада?

Скільки витрачає на піар Долинська міська рада?

Долинська міська рада цього року наразі має лише одного підрядника, якому платить за розміщення інформації у медіа. З цим підрядником укладено два договори на суму, що трохи перевищує 30 тисяч гривень.

Такі дані у відповідь на запит Інформатора надали у Долинській міській раді.

На 2024 рік, зазначено у документі, укладено два договори на послуги з розміщення інформації в засобах масової інформації із ФОП Гузинець-Мудрик Оксаною Іванівною (йдеться про видання “Вікна”, яке на сьогодні залишається єдиною газетою на Калущині, що виходить друком, — ред.). Зокрема у січні цього року було укладено договір на 30 000 гривень, а у лютому — на 1326 гривень.

Як додатково повідомила начальниця відділу інформаційної політики та зв’язків із громадськістю Інна Доцяк, 30 тисяч гривень оплачено за публікацію рішення про бюджет на 2024 рік, як це зобов’язує законодавство.

Довідково: необхідність публікації рішення про місцевий бюджет визначає Бюджетний кодекс України: рішення про місцевий бюджет підлягає обов’язковій публікації не пізніше, ніж через 10 днів з дня його прийняття у газетах, визначених місцевою радою. Вимагає публікації такого рішення також і Закон України “Про доступ до публічної інформації”.

Нагадаємо, за п’ять місяців цього року з бюджету Калуської громади сплатили медійникам вже 170 тисяч гривень. Платні публікації в засобах масової інформації виконавчий комітет Калуської міської ради оплачує регулярно.

У 2023 році на аналогічну статтю видатків з бюджету Долинської громади виділяли кошти по трьох договорах. Зокрема, 30 000 гривень також було передбачено ФОП Гузинець-Мудрик Оксані Іванівні, а майже 200 тисяч гривень — двом компаніям із групи ТРК РАІ:

  • ТзОВ “Телерадіокомпанія РАІ” — 99 800 гривень;
  • ТзОВ “Анлімітед медіа продакшн груп” — 97 500 гривень.

Додамо, що відділ інформаційної політики та зв’язків із громадськістю у Долині наразі складається із двох осіб — начальника відділу та спеціаліста. Сумарно їхній фонд заробітної плати, повідомили у відповіді на запит, на рік становить 949 тисяч 307 гривень. Це — кошторисні призначення. А фактично за перше півріччя 2024 року виплачено заробітної плати 316 тисяч 450 гривень 33 копійки. І в цю суму, деталізує Інна Доцяк, вже входять оздоровчі та соціальна допомога, які виплачують раз у рік.

“На сам відділ цього року в бюджеті громади не передбачили ні копійки. Видатки — лише на зарплати”, — додала начальниця відділу.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору