Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Романа Павлечка

Згадуємо Романа Павлечка

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Романа Павлечка — військовослужбовця 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Роман Павлечко народився 11 серпня 1985 року в селі Слобода-Небилівська Калуського району, був п’ятою дитиною в сім’ї. Навчався у місцевій школі. У семирічному віці залишився без батька. Вже після школи одразу пішов працювати, а у 16 років — поїхав на заробітки за кодон. У 18 років пішов служити, був зв’язківцем. Після закінчення служби знову працював за кордоном.

Одружившись, став батьком, але згодом сім’я розпалася. З певним часом у другому шлюбі в нього народився син… 

27 лютого 2022 року Роман Павлечко пішов на фронт добровольцем… Після важких боїв на Донецькому напрямку у грудні 2022 року воїн потрапив у реанімацію в Дніпрі. Кілька наступних місяців він лікувався, а відтак мріяв, що одужає і буде працювати на полі. Навіть купив собі невеликого трактора. Але після певних покращень, які тривали недовго, здоров’я чоловіка знову погіршилося. Його прооперували. Але життя Героя таки обірвалося. Це сталося 4 липня 2023 року на руках у матері.

Поховали захисника на кладовищі у рідному селі.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору