Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Івано-Франківщині затримали агента фсб рф

На Івано-Франківщині затримали агента фсб рф

Чоловік погодився надавати ворогу інформацію про стратегічні об’єкти на Прикарпатті.

Пише Інформатор.

За даними СБУ керівник агентурно-інформаторської мережі ворога на псевдо “Професор” активно співпрацював зі спецслужбами рф передаючи дані про стратегічні об’єкти ОК “Південь” та будівлі органів державної влади в Одесі. Згодом він запропонував мешканцю Івано-Франківська працювати по схожій схемі та отримувати за це кошти від куратора з фсб.

“Агентурно-інформаторська мережа забезпечувала ворога інформацією про військові та стратегічні об’єкти для нанесення по них ракетних ударів”, — пишуть в СБУ.

Франківець встановив зв’язок з замовником, погодився на співпрацю та отримав перше завдання.

“Суд підтвердив висновки слідчих СБУ про те, що іванофранківець встановив зв’язок з представником російської спецслужби через месенджер та погодився співпрацювати на шкоду Україні. Від співробітника фсб мешканець Івано-Франківська отримав доручення зібрати дані щодо: місцезнаходження і режиму блокпостів; розташування і діяльності регіональних «центрів прийняття рішень»; місць розташування на території області військових об’єктів; переміщення військової техніки ЗСУ в напрямку фронту”, — зазначають в СБУ.

Його встигли затримати до того, як він встиг передати важливу інформацію ворогу. Це відбулось під час спецоперації в серпні 2022 року. Тоді СБУ одночасно затримали “Професора” в Одесі та агента в Івано-Франківську.

Нещодавно франківця визнали винним у скоєнні замаху на державну зраду, вчинений в умовах воєнного стану. Його засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також судили й професора, якому призначили 15 років ув’язнення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору