Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Вигоді під тиском громадськості не затвердили рішення про відведення ділянки під міні-ГЕС

У Вигоді під тиском громадськості не затвердили рішення про відведення ділянки під міні-ГЕС

Сьогодні на сесію селищної ради, яка мала розглянути відповідне рішення прийшла громадськість. Люди вимагають, щоб місцеві депутати не приймали рішень, які дадуть можливість будувати на річці Свічі ГЕС.

Пише Інформатор.

Ініціатива створення міні-ГЕС виникла ще у 2018 році під час внесення змін у генплан селища. Розробка усієї документації тоді зайняла два роки й у 2020 депутати прийняли рішення про зміну цільового призначення. Відтоді громадськість почала обурюватись майбутньому будівництву й виступати проти таких дій. Тому питання будівництва міні-ГЕС у громаді стоїть ребром ще з 2020 року.

Представники ТзОВ “Екоенергетика” раніше запевняли, що компанія має всі необхідні дозволи й екологічні висновки, а будівництво не зашкодить природі. Однак мешканці громади зазначають протилежне:

“Свіча є ландшафтним заказником, тому будівництво об’єктів енергетики на ній є порушенням закону “Про природно-заповідний фонд України”, — наголошують місцеві.

Представники громадськості пропонували відкласти питання до закінчення війни, проте справу так і не заморозили.

Сьогодні на сесії селищної ради розглядали чергове рішення “Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки цільове призначення якої змінюється товариству з обмеженою відповідальністю “Екоенергетика”. В проєкті рішення йдеться про відведення земельної ділянки підприємству для будівництва енергогенерувальних об’єктів та допоміжних будівель та споруд на вулиці Драгоманова 38В. Також зміну цільового призначення земельної ділянки для розміщення та експлуатації таких об’єктів.

Під час голосування люди вимагали, щоб депутати не голосували за проєкт. В результаті рішення не прийняли. Деталі Інформатор розповість згодом.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору