Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Лелеки та Інформатор “інспектують” косовицю на стадіонах Калуської громади | ФОТОРЕПОРТАЖ

Матеріал наповнений пригодами — лелеча інспекція, пошуки води та качки-“шпигуни” та… перші спроби покосу трави Інформаторами. 

Ділиться Інформатор.

Усі ми звикли приходити на доглянутий стадіон — чисті сидіння, покошена трава, усі зручності для глядача та фаната футболу. За цим всім стоїть колосальна і моментами непомітна громадськістю робота колективу, що здійснює обслуговування та належний догляд за стадіоном. Цим віднедавна займається КП “Спорт Арена”.

Тож сьогодні, Інформатор мав виїздну експедицію по стадіонах та футбольних полях Калуської територіальної громади.

У Студінці присутня своя футбольна атмосфера. Це видно по вигляду стадіону і його своєрідній інфраструктурі. Тут і навіс для того, щоб глядач “не напік” голову і своєрідна “лаунж зона” для перегляду футболу. Окремої уваги вартий килим на стіні, що повертає у 1990-ті рр.

Смітники, які на диво заповнені та не поламані. Також, тут є фруктові дерева, щоб можна було підкріпитися під час перерви гарячого футбольного матчу.

Стадіон у Студінці приймає обласні змагання із футболу та є об’єктом обслуговування КП “Спорт Арена”. Серед співробітників підприємства виділяється жінка, яка вправно водить тракторець та косить траву на футбольному полі. Віолеттою Недбайло поділилася особливостями кермування садовим тракторцем:

“Я боялася перші рази їхати. Мені здавалося, що я поверну і боком поїду. Тепер навчилася і їжджу кошу. Права маю на вантажні та навантажувальні роботи”, — поділилася Віолетта Недбайло

Віолетта Недбайло косить стадіон у Підгірках

Повертаючись назад до Підгірок, в.о. директора “Спорт Арени” Михайло Клим, озброївшись капелюхом, щоб вберегтися від палючого сонця, вправно косив траву тримером:

Під час процесу косіння трави комунальниками, на стадіон у Студінці прилетів неочікуваний гість — лелека, який “проінспектував” якість покосу трави. Оцінивши стан газону, пернатий відлетів по своїх справах.

Це був екватор сьогоднішньої роботи, адже слід ще було покосити стадіон у Середньому Бабині. Хоча й село немає футбольної команди, але воно входить у підпорядкування “Спорт Арени” і його косять у процесі черги. Саме тут журналістів Інформатора спіткали найбільші пригоди. Вони полягали в тому, що ми шукали, де б у селі набрати води, по дорозі знайшли ще одних лелек, які ніжилися у гнізді, та качок, які вперто шукали, де б їм сховатися від палких променів сонця.

Особливістю українського села, особливо на Галичині є вітання “Слава Ісусу Христу” чи застаріле, але все ще використовуване серед старшого покоління “Слава Йсу”. На щастя, пошуки криниці, де можна було б набрати води, не виявилися довгими. Та й вода не забарилася, бо вже у першій хаті нам люб’язно її набрали. Тому із чистим серцем почимчикували назад на стадіон.

По дорозі нас чекали нові приємності, які вже не так часто зустрінеш у селі, не говорячи вже про місто — наявність качок та гусей. Одна із них виглядала з-під собачої будки, наче стежила за нашим пересуванням.

Та це не єдині цікавинки в селі. Досить часто футбольні поля у селах встановлюють поблизу людських городів. Бабин Середній не став винятком. Водночас “патики” із в’язками огірків, похилі парканці, та дрова, залишені якимось газдою роблять футбольну атмосферу у селі незабутньою та своєрідною.

Як і в Студінці, тут можна теж поласувати смачненьким. Там були яблука, то тут можна поїсти аличі, які є дуже смачними.

Журналістам Інформатора вдалося долучитися до покосу трави та спробувати “осідлати” садового тракторця. Як це відбувалося, можете глянути нижче:

Обійшлося не лише позитивом. Помітили засмічені лавки та “зони для відпочинку” на всіх трьох об’єктах — у Підгірках, Студінці та Бабині Середньому. У  Середньому Бабині і поламане відро і залишки хліба, а у Студінці розкидане лушпиння від насіння соняшника та залишки від упаковки. Імпровізована зона для відпочинку у Середньому Бабині

Лушпиння насіння на стадіону у Студінці

У Підгірках вже були залишки жестяної банки та пляшок з-під води, конфеті та упаковки від соломки. Михайло Клим закликає футбольних фанатів були свідомими та не залишати після себе гори сміття:

“Будьмо свідомими. Не потрібно залишатися сміття на стадіонах. Поважаймо себе й інших”, — додав Михайло Клим.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

 

 

 

Нагору