Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Стадіон на ремонті: що сьогодні роблять у Підгірках та чи буде тут трава? | Репортаж

У Підгірках тривають роботи щодо облагородження території навколо стадіону у житловому масиві Підгірки. Проводять роботи із вирівнювання площі позаду воріт, щоб полегшити процес косіння.

Повідомляє Інформатор з місця подій.

У розмові із журналістами Інформатора, в.о. директора КП “Спорт Арена” Михайло Клим повідомив, що  площа позаду воріт стадіону у Підгірках була у занедбаному стані, тому було прийнято рішення про вирівнювання площі:

“Ця площа, була у занедбаному стані. Тут були такі кучугури. Їх було дуже тяжко косити тримером і не було такого гарного ефекту скошеної трави. Я як в.о директора, несу відповідальність за порядок на цьому стадіоні. Це було моїм рішенням зробити тут планування з метою, аби тут виросла трава , щоб була рівна поверхня і можна було косити.”, – повідомив Михайло Клим

Після цього, планують засіяти траву, але  швидше осені це не відбудеться. Усе через літню спеку:

“Зараз засівати траву немає змісту, бо погодні умови не дозволяють – спека. Якщо приймемо рішення, а ми приймемо його, то це буде аж під осінь. Тоді вкорінюється трава, бо дощі. Окрім цього буде зроблено траншею, щоб був нормальний відтік води і стадіон не затоплювало.”

Додамо, що КП “Спорт Арена” відповідає за обслуговування 15 стадіонів та 16 футбольних полів у межах Калуської територіальної громади. За площею це дорівнює 26,5 га або 265 тисяч кв. м. Найперше обслуговують поля, які приймають матчі чемпіонату області та району.

Сама ж робота за доглядом стадіонів та полів відбувається бригадним способом:

Бригадою у складі пʼяти, деколи шести осіб приїжджаємо, беремо із собою наші механізми для косіння. Виїжджаємо на стадіон і косимо. Садові тракторці косять рівну поверхню футбольного поля, а ми тримерами обходимо лавки, облагороджуємо.”, – розповідає Михайло Клим

Для обслуговування спортивних обʼєктів мають відповідний інвентар, які використовують у роботі – два садові тракторці, тримери та бензинову газонокосарку. За словами Михайла Клима, в середньому за день обкошують по три стадіони. До слова, на косіння одного стадіону в середньому йде від 1 до 2 годин часу:

“Все залежить від висоти трави, а також волога чи ні і чи горбата чи ні. В середньому – від години до півтори.”

Сьогодні у планах працівників комунального підприємства покосити стадіони у Підгірках, Студінці та Середньому Бабині.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору