Калуш До сайту

У Коломиї госпіталізували 18 дітей та 2 дорослих. Фахівці шукають причину масового отруєння

Учора в Коломиї з симптомами харчового отруєння і гострого гастроентероколіту госпіталізували 20-х людей. Хворим було надано всю необхідну медичну допомогу, завдяки чому 12 дітей вже виписані з лікарні.

Про це повідомив генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Руслан Савчук, якого цитує Інформатор.

За його словами, інші пацієнти продовжують отримувати допомогу. Крім того, фахівці проводять лабораторні дослідження для визначення збудника хвороби.

Звідки саме госпіталізовано таку кількість людей, Руслан Савчук у дописі не уточнив. Натомість зазначив, що в епідеміологів літо завжди вважається сезоном підвищеної уваги до захворювань, які спричиняються харчовими отруєннями та гострими кишковими інфекціями.

“Висока температура призводить до швидкого псування продуктів харчування. Кожного літа і, зокрема цього, фіксуються звернення людей з симптомами отруєння”, — зазначив він.

Підготували для вас поради, як не потрапити в неприємності, повʼязані з харчуванням:

Руслан Савчук уточнює, що період, від потрапляння збудника в організм і до перших ознак захворювання, короткий: від кількох годин до доби. Захворювання починається раптово: можуть з’являтися нудота, блювота, виникають часті, рідкі, водянисті випорожнення, спазми в животі. Можлива виражена загальна інтоксикація: головний біль, запаморочення, підвищення температури тіла до 38–39 градусів, слабкість, сухість у роті, пересихання слизових оболонок. Тому при появі хоча б кількох перелічених симптомів негайно зверніться до лікаря.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08