Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Уродженцю Луки, що на Калущині, просять присвоїти звання Героя України

Уродженцю Луки, що на Калущині, просять присвоїти звання Героя України

Йдеться про почесне звання для молодшого сержанта Михайла Кульчицького. Він є уродженцем села Лука на Калущині. Загинув у червні цього року. Звання йому може бути присвоєно посмертно.

Повідомляє Інформатор.

На сайті Президента України нещодавно зареєстровано відповідну петицію. У її тексті зазначено, що Михайло Кульчицький захищав батьківщину у лавах Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького (в/ч А4219). Він долучився до Сил оборони у березні 2022 році та за цей час воював на передових рубежах (Бахмут, Мар’їнка, Авдіївка, Красногорівка).

Народився Михайло Кульчицький 19 липня 1982 року в селі Лука Калуського району. З 1989 по 1999 роки навчався в ЗОШ №18 міста Івано-Франківська, а з 1999-го до 2004 року — в Івано-Франківському національному університеті нафти і газу. Далі — проходив службу в ЗСУ.

У березні 2022 року він пішов захищати рідню землю. Служив із честю та відданістю. За час служби його було відзначено почесним нагрудним знаком Головнокомандуючого Збройних Сил України “Золотий хрест” та медаллю “Лицар бойового чину”.

“Відданий військовій присязі на вірність народу України, виконавши військовий обов’язок, Михайло загинув під час виконання бойового завдання 9 червня 2024 року в районі села Красногорівка Донецької області. Вдома на воїна чекали дружина, донька, батьки та друзі”, — йдеться у тексті петиції.

Поховали захисника на Алеї Героїв кладовища села Чукалівка.

Збір підписів під документом розпочався кілька днів тому і ще триватиме 83 дні. Нагадаємо, щоб петиція пішла на розгляд президента, потрібно зібрати 25 000 підписів. Підписати можна, перейшовши за посиланням.

Нагадаємо також, що “горить” петиція щодо присвоєння Героя України калушанину Василю Хандію. Станом на цю годину залишилося зібрати менше двох тисяч голосів. Підпишіть!

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору