Інформатор Калуш

ДОЛИНА

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Олега Мартинишина

Згадуємо Олега Мартинишина

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Олега Мартинишина — водія-заправника автомобільного відділення підвозу пального та мастильних матеріалів взводу матеріального забезпечення механізованого батальйону.

Олег Мартинишин народився 11 липня 1976 року у с. Гошів , але проживав у Долині та навчався тут у школі №7. Далі вступив до Івано-Франківського комерційного коледжу.

Служив строкову службу у лавах ЗСУ. Відтак одружився і  згодом став батьком — мав доньку.

Учасник Майдану, Революції Гідності… З березня 2015 року пішов в АТО. Займав посаду командира відділення розбирально-складальних робіт і поточного ремонту агрегатів ремонтного взводу автомобільної техніки ремонтної роти автомобільної техніки ремонтно-відновлювального батальйону в Миколаєві. За час проходження служби зарекомендував себе з позитивного боку, був професійно підготовлений, постійно удосконалював та застосовував отримані знання на практиці. Вчасно та якісно виконував поставлені завдання, в складних обставинах діяв адекватно. Був досить вимогливим до себе та мав високий авторитет у військовому колективі. 

У жовтні 2015 року старший солдат нагороджений Грамотою військової частини за вагомий внесок у справу підтримання бойової готовності, високі показники в спеціальній підготовці, особисту професійну майстерність, зразкову військову дисципліну. Також був нагороджений за бойову злагодженість, відзначений за особистий внесок у загальні результати служби.

Демобілізований у квітні 2016 року… А на початку 2022 року, 15 лютого, Олег Мартинишин підписав контракт і ще до початку повномасштабного вторгнення відправився нести службу. Водій-заправник автомобільного відділення підвозу пального та мастильних матеріалів взводу матеріального забезпечення механізованого батальйону, старший солдат, зарахований до списків особового складу частини А1008, 17 лютого 2022 року.

Загинув внаслідок вибухових травм, виконуючи бойове завдання щодо захисту Незалежності України. Це сталося 21 грудня 2022 року в районі населеного пункту Загризове Харківської області.

Похований у Долині.

Посмертно нагороджений орденом “За мужність” третього ступеня.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору