Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Відбулися рибальські змагання серед медійників області. Вперше — у Калуші

Турнір із рибальства у Калуші

Декілька років поспіль турнір відбувався на теренах риболовно-спортивної бази УТМР “Хом’яківка”, що неподалік Тисмениці. Цього року локацію вирішили змінити. Тож, вперше медійників області приймали у Калуші — на озері біля села Пійла.

Інформатор побував на заході та розповідає подробиці.

Організаторами рибальських змагань, які відбуваються один раз на рік, є обласна організація Українського товариства мисливців та рибалок, обласна організація Національної спілки журналістів України й Івано-Франківський центр журналістської солідарності.

Журналісти, як ніхто, вигорають, каже координаторка Центру журналістської солідарності, відповідальна секретариня обласної спілки Вікторія Плахта. Це може бути від понаднормової роботи та неможливості планувати свій час, він частих стресових ситуацій та спілкування з великою кількістю різних людей… Тому важливо “переключатися”.

“Хоча б іноді дуже корисно отак поспілкуватися в якійсь невимушеній атмосфері, побути серед своїх, поговорити… Ми впродовж року періодично проводимо заходи різних форматів: ходимо в гори, організовуємо спортивні змагання, турніри з мініфутболу, різні творчі виставки… І рибальський турнір — також частина цієї діяльності”, — деталізує Вікторія Плахта.

Сьогодні учасниками змагань стали 16 медійників з області. Команда мала складатися з двох учасників, тому загалом їх було 8. Від Калуша — очільниця районної спілки журналістів Ольга Ткач та редакторка Інформатора Тетяна Кіндюх. Це була єдина жіноча команда у змаганнях. Перемогти дівчатам не вдалося, зате, кажуть, отримали чудовий досвід та заряд бадьорості на увесь наступний робочий день.

За умовами змагань, ловити рибу можна було лише на поплавкові вудочки, а після змагань — обов’язково випустити улов.

Але перед тим — зважування. Адже переможців визначали за загальною вагою виловленої рибки. Клювали, до слова, карасики, лини, краснопірки та навіть короп. Останній приніс особисту перемогу Русланові Жираку з Івано-Франківська та його команді — “FishDream”.

“Найбільшу рибу я упіймав на кукурудзу з опаришем, але клювало і на черв’ячків”, — ділиться переможець.

Він — заступник завідувача кафедри Університету Короля Данила і… рибалка з великим стажем. Каже, що на озері біля Пійла сьогодні вперше. Тож, вранці одразу оцінив водне плесо та пригледів собі затишне місце:

“У таку спекотну погоду рибу краще шукати у затінку. А тут якраз комиші, латаття — дуже гарно”.

Напарником Руслана Жирака у турнірі став оператор телеканалу “Галичина” Тарас Лесик, який потім зізнався, що участь у змаганнях бере щорічно, але диплом переможця отримав уперше.

На другому місці опинились Юрій Надольський та Роман Кочержук (обоє із телеканалу “Суспільне”), а на третьому — Ігор Голинський (редактор видання “Версії і факти”)та Михайло Захарчук (редактор часопису “Слово народу” (Богородчани).
 
ФОТО ЮРІЯ РИЛЬЧУКА   

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору