Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Водій, який пропонував долинським поліцейським 1000 злотих, втратить ці гроші та заплатить штраф

Водій, який пропонував долинським поліцейським 1000 злотих, втратить ці гроші та заплатить штраф

На вулиці Обліски у Долині працівник поліції зупинив водія, який порушував комендантську годину. Було ледь за північ — 00:02. Але водій візуально виглядав нетверезим, тому йому запропонували пройти відповідну перевірку. Чоловік почав шукати альтернативний спосіб…

Інформатор розповідає подробиці.

Водій, уродженець Гошева, зметикував, що за кермування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння його оштрафують, а автівку буде тимчасово затримано і доставлено на спеціальний майданчик, який знаходиться в Калуші. Тому, в машині правоохоронців він дістав з кишені гроші та спробував “сторгуватись”. У матеріалах справи зазначено, що він витягнув із кишені куртки вісім купюр номіналом 100 польських злотих і одну купюру номіналом 200 польських злотих, що згідно офіційного курсу НБУ становить 10 088,50 гривень, та поклав ці гроші на сидіння водія, де перебував один із поліцейських.

Правоохоронці хабар не взяли, а на водія за фактом надання неправомірної вигоди склали відповідний протокол. Днями Долинський суд вже розглянув справу та ухвалив визнати чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України та призначивши 17 000 гривень штрафу.

Окрім цього, злоті, які були вилучені як речові докази, згідно з рішенням суду буде конфісковано. А на користь держави з водія-порушника ще стягнуть 4543 гривні документально підтверджених витрат на проведення експертизи.

Нагадаємо, що обставини, вірогідно, саме цього злочину були оприлюднені на сайті обласної поліції близько місяця тому. Тоді йшлося про 40-річного мешканця Княжолуки.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору