Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Одруження та дозвіл на зброю в 1 клік: які 5 сервісів скоро зʼявляться в Дії

Мінцифри разом із іншими міністерствами працює над перенесенням послуг з офлайну у онлайн.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Кабінет Міністрів України.

У відомстві говорять, що в у розробці команди близько 100 проєктів на різних стадіях готовності. Інформатор, розповідає про 5 послуг, які можуть найближчим часом зʼявитися у Дії.

Дія.Підпис для юридичних осіб

Такий підпис значно спростить взаємодію бізнесу із державою. Це дозволить зробити підприємців більш прозорими. Відповідна постанова вже прийнята Кабміном, а Мінцифри розробляє функціонал.

Шлюб онлайн

Дія + любов = одруження! — у Мінцифри запустили нову послугу

Це буде перший у світі сервіс, що дає можливість одружитися онлайн. Наразі послуга на бета-тестуванні: таким чином вже одружилося 5 пар. Зовсім скоро така можливість в Дії зʼявиться для кожного українця та українки.

Свідоцтва про народження, шлюб, розлучення, зміну персональних даних

У Дії будуть автоматично підтягуватися свідоцтва про народження дитини. Згодом додадуть свідоцтва про шлюб чи зміну імені. Ці документи необхідні при прийнятті на роботу, оформленні пільг чи зміні прізвища.

Електронне бронювання

Розробка відбувається спільно з Мінцифрою, Мінекономіки та Міноборони. Послуга допоможе усунути людський фактор та пришвидшити процес із кількох тижнів до кількох годин. Скоро послуга буде доступна в Дії для підприємств першої категорії — критично важливих та тих, що забезпечують потреби Сил Оборони.

Відображення дозволу на зброю

Майбутня послуга полягає в тому, щоб у Дії відображалися дані про дозвіл на зброю, а також була можливість отримати витяг із Єдиного реєстру зброї

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору