Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Миколу Пилипчука

Згадуємо Миколу Пилипчука

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Миколу Пилипчука — сержанта, стрільця-снайпера 3 гірсько-штурмової роти.

Микола Пилипчук народився 8 травня 1973 року в селі Довгий Войнилів на Калущині, мав двох братів та сестру. Навчався у місцевій школі, потім здобув спеціальність слюсаря-монтажника у Калуському ВПУ №7.

Після навчання був призваний до лав ЗСУ та проходив строкову службу. Демобілізувавшись, отримав роботу лісника у Калуському лісництві. Пропрацював 10 років.

Одружившись, став батьком та почав їздити на роботу за кордон, щоб забезпечити сім’ю.

Коли почалася повномасштабна війна, повернувся додому і разом із двома братами став на захист України. На фронті його застала звістка про смерть матері. 

На початку лютого 2023 року Микола Пилипчук отримав поранення, а відтак проходив лікування у госпіталі в Харкові. А вже у березні отримав звістку про загибель на війні його брата, Андрія Пилипчука. Він приїхав додому, щоб попрощатися з братом і провести його в останню дорогу, а тоді знову повернувся на фронт.

У травні 2023 року Микола Пилипчук прийняв свій останній бій. 16 травня він ще телефонував своїм рідним, а тоді відправився на нульові позиції. В той день він загинув від ворожої кулі в населеному пункті Спірне на Донеччині.

Поховали Героя в рідному селі — Довгому Войнилові.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору