Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Калуші судили чоловіка, який пограбував дім своє сестри

У Калуші судили чоловіка, який пограбував дім своє сестри

Калуський міськрайонний суд розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження щодо місцевого мешканця, який обікрав рідну сестру. Каже — мав борги.

Повідомляє Інформатор.

Йдеться про уродженця Калуша з вищою освітою, розлученого, раніше не судимого, інваліда 2 групи, який має на утриманні двох неповнолітніх дітей. У травні цього року він вчинив таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням в житло, в умовах воєнного стану.

У пограбованій квартирі на даний час ніхто не проживає, адже діти господарів виїхали за кордон, а подружжя перебрались жити в село.

Як йдеться у вироці суду, коли в калушанина виник умисел на таємне викрадення чужого майна із квартири, де проживали його сестра з чоловіком, він без проблем заволодів ключем від вхідних дверей цієї квартири: витягнув дублікат із сумки матері. Відтак посеред дня спокійно зайшов до помешкання та виніс звідти системний блок та wi-fi роутер. Згодом повернувся ще за грилем та м’ясорубкою, кавоваркою та порохотягом.

Загалом потерпілим було завдано матеріальної шкоди на загальну суму 17 881 гривня.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав та пояснив, що був винен одним людям значну суму коштів. Щоб отримати кошти для погашення боргу, взяв речі з квартири своєї сестри та її чоловіка і здав в ломбард.

“Усвідомлює, що вчинив неправомірно. Розкаюється за вчинене, обіцяє, що в подальшому так вчиняти не буде. Просить врахувати стан його здоров’я, те що завдану потерпілому шкоду відшкодував”, — йдеться у матеріалах справи.

Потерпілий швагро у суді підтвердив, що завдана злочином шкода йому відшкодована і претензій до обвинуваченого він не має.

Суд ухвалив засудити чоловіка та визнати його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років.

На підставі ст. 75 КК України звільнити його від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком один рік, якщо він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки щодо не виїзду за межі України без погодження та систематичного “відмічання” в поліції.

Окрім цього, на користь держави чоловік має сплатити понад 16 тисяч гривень за проведення експертиз.

На вирок ще може бути подано апеляційну скаргу.
ФОТО ілюстративне

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору