Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У якому стані маршрутки у Калуші? | ФОТОРЕПОРТАЖ

У якому стані маршрутки у Калуші? | ФОТОРЕПОРТАЖ

Нещодавно до нас звернулись читачі з проблемою якості автобусних перевезень у Калуші. Тож ми вирішили на власній шкурі перевірити стан автобусів 

Пише Інформатор.

Про таку проблему нам розповіла користувачка фейсбук “Тетяна Тетянка”. Вона написала:

“Хотілось би висвітлення питання по якості перевезень, а саме по автобусах. Чому у нас автобуси жахливі, хто відповідає за тендери і перевірки?”.

Для початку ми вирішили “покататись” на маршрутках та перевірити який у них стан:

Автобус за маршрутом №6к

На початку нашої подорожі ми натрапили на комунальний автобус, який рухається за маршрутом 6к.

Цей транспортний засіб знаходиться на балансі КП “Екоресурс”, яке виконує функції перевізника. Транспортний засіб виглядає найновішим з усіх, на яких нам довелось з’їздити. Всередині чисті сидіння, є спеціальні ручки для стоячих пасажирів та місця для людей з особливими потребами. Під час їзди він майже не шумить, відчувається технічно справним.

Автобус за маршрутом №4

На зупинці “Технікум” ми пересіли на маршрутку №4 та проїхались до “ВПУ №7”. Всередині знаходяться старі сидіння, а під час їзди автобус видає багато шуму. Також по всьому салоні чутно гуркіт та хрускіт окремих його деталей чи частин.

Попри відкриті вікна та люк всередині дуже жарко. Тому напевно, щоб освіжити салон, водій вирішив не закривати двері відправляючись від зупинки “Поліклініка”.

Окрім цього коли він під’їжджав до наступної зупинки, то одна з пасажирок ще під час руху встала з сидіння і підійшла до відкритих дверей. Коли водій це побачив, то не закрив двері й продовжував рух. Натомість жінка стояла впритул до відкритих дверей на ходу транспортного засобу.

Автобус за маршрутом №6

Далі ми знову натрапили на маршрут №6, але вже не комунального підприємства.

Всередині теж жарко, а сидіння та поручні мають ряд косметичних дефектів, але зовні виглядають чистими. Як і в минулій поїздці по всьому салону чутно гуркотіння та хрускіт.

Автобус за маршрутом №1

Це напевно один з найпопулярніших маршрутів, адже він пролягає через центральні частину міста та з’єднує авто- та залізничний вокзали з усім містом. Після виходу з потяга гості міста сідають саме в цей автобус.

Всередині менше чутно гуркотіння ніж у минулих автобусах, проте звуки все ж присутні. Також є косметичні дефекти сидінь та поручнів.

Транспортними перевезеннями по місту здебільшого займається ТзОВ “Автотранспортна асоціація”, а КП “Екоресурс” обслуговує тільки три маршрути: 3, 6К та 8Б. Відповідно контроль над якістю перевезень за комунальними маршрутами лежить на міській владі, а чи здійснюються перевірки якості у приватника Інформатор розповість у наступному матеріалі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору