Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Назара Гецка

Згадуємо Назара Гецка

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Назара Гецка — головного сержанта 102-ої окремої бригади територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського.

Народився Назар Гецко 14 липня 1992 року в селі Перевозці, що на Калущині, мав двох старших братів. Коли хлопчику було 4 роки, його сім’я переїхала в село Дубовицю, де і жили наступні роки. Назар навчався у місцевій школі, а згодом — у Войнилівській. Закінчив дитячу музичну школу (грав на акордеоні та інших музичних інструментах, любив сіпвати).

Після школи вступив до Войнилівського училища, здобував фах за спеціальністю “Бухгалтерський облік”. У 2010 році пішов в армію. Строкову службу проходив у військовій частині міста Києва, був зв’язківцем-розвідником. Отримав звання молодшого сержанта.

З 2014 року став учасником бойових дій на Сході України. Пройшов Іловайський котел, був поранений та демобілізований. Отримав відзнаку “Учасник АТО”.

У 2015 році чоловік одружився з коханою дівчиною. У подружжя народилися донька і син. Дуже любив свою сім’ю, присвячував їм усього себе.

Назар багато працював. Спершу їздив на заробітки до Польщі, а з часом відкрив у Калуші СТО. Також разом із іншими музикантами створили музичний гурт “Друзі”. Був також активним у громадській роботі. Відтак у 2020 році був обраний депутатом Войнилівської селищної ради.

24 лютого Назар Гецко став на захист України. Повістки він не чекав. Сказав мамі, що буде захищати Україну і — разом із братом вступив до лав тероборони. 27 квітня їх відправили на Запорізький напрямок. 10 місяців був на нулі. Це був дуже важкий період, але воїн підтримував побратимів і вірив у перемогу. Виконував обов’язки командира…

Загинув захисник 15 лютого 2023 року під час ворожого авіаудару в селі Малинівка, що у Запорізькій області.

Похований у селі Перевозець.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору