Інформатор Калуш

ТРЕШ

За фактом хабарництва затримано одного з головних митників Прикарпаття

За фактом хабарництва затримано одного з головних митників Прикарпаття

Чиновник організував злочинний механізм одержання грошей від представників компаній-імпортерів. Для реалізації “схеми” фігурант залучив декількох митних брокерів з Івано-Франківської та Закарпатської митниць.

Повідомляє Інформатор.

Служба безпеки та ДБР ліквідували корупційну схему на Івано-Франківській митниці. У результаті комплексних заходів в обласному центрі затримано керівника одного з ключових управлінь митного органу.

За даними слідства, в обмін на хабарі посадовець “гарантував” підприємцям не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення їхніх товарів. Один із його спільників був залучений до оборудки як посередник для передачі хабарів від підприємців.

“Співробітники СБУ задокументували 4 факти отримання фігурантами неправомірної вигоди. Після цього правоохоронці затримали організатора злочину та посередника на гарячому, під час одержання нового “траншу”, — інформують в СБУ.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення обом затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Силовики повідомляють також, що тривають обшуки за місцями роботи і проживання фігурантів. Встановлюють всі обставини злочину та повне коло осіб, причетних до нього.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору