Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Мити малину чи ні? Кілька порад щодо вживання і зберігання цих ягід

Мити малину чи ні? Кілька порад щодо вживання і зберігання цих плодів

Багато хто вважає, що, якщо малину ретельно помити, вона перетвориться на кашу. Припускають, що малина настільки володіє бактерицидними властивостями, що немає сенсу мити її. Існує також думка, що під час миття вимиваються вітаміни, малина втрачає свої корисні властивості.

Чи так це насправді, розповідає Інформатор з посиланням на Gazeta.ua.

Аби не підхопити кишкові інфекції, не отримати отруєння, малину перед споживанням, все ж, потрібно мити. Не мити малину можна лише в тому випадку, якщо знаєте, як вирощувалася ягода та збирали її власноруч чистими руками.

Мити малину потрібно безпосередньо перед вживанням, щоб вона не розлізлася. Не варто мити її під струменем води. Краще налити в глибоку миску холодної води, опустити туди друшляк з малиною та потримати так декілька хвилин, трохи збовтуючи. Цю процедуру можна повторити декілька разів.

Після цього малину можна викласти на паперовий рушник, щоб ввібралася зайва вода.

Господині також по-різному ставляться до миття малини перед заморожуванням. Сухі плоди заморожуються окремими ягодами та згодом при розморожуванні не розтікаються. Тим більше в морозилці, при низьких температурах шкідливі бактерії гинуть. Тому більшість господарок рекомендує відмовитися від промивання малини перед заморожуванням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору