Інформатор Калуш

ДОЛИНА

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Івана Василечка

Згадуємо Івана Василечка

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Івана Василечка — командира бойової машини, командира гірсько-штурмового відділення.

Іван Василечко народився 24 березня 1978 року у Болехові. Навчався у школі № 1. А після школи був призваний на строкову військову службу, яку проходив в Одесі в ракетних військах.

У вересні 2022 року був мобілізований до Збройних Сил України. Служив командиром бойової машини — командиром гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти, яка базувалася у Донецькій області. 

Життя молодшого сержанта, безстрашного бійця обірвалося в лікувальному закладі, куди його після бою доставили побратими, але, на жаль, рани виявилися  смертельними.

Помер 5 січня 2023 року від отриманих поранень, отриманих під час бойових дій з військовими формуваннями російської федерації поблизу населеного пункту Роздолівка Донецької області. 

Він був високо мотивованим та добре підготовленим військовослужбовцем, прикладом зразкового виконання військового обов’язку, користувався авторитетом серед побратимів. 

В Івана Василечка залишилася мама, сестра, дочка та син.

Останній спочинок Герой знайшов у рідному Болехові на міському кладовищі.  

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору