Інформатор Калуш

ВЛАДА

І Бурштину не виділили: у Долині залишили в бюджеті пів мільйона гривень

І Бурштину не виділили: у Долині залишили в бюджеті пів мільйона гривень

500 тисяч гривень — Бурштинській громаді. У Долині сьогодні розглянули питання щодо виділення допомоги громаді, яка найбільше на Прикарпатті потерпає від обстрілів.  

Про це йшлося на сесії сьогодні при розгляді питання про внесення змін до бюджету, повідомляє Інформатор.

Як зазначила начальниця фінансового управління Світлана Демченко, яка доповідала відповідне питання, ключових змін до бюджету передбачалося дві:

  • 1 мільйон гривень з резервного фонду — на допомогу Івано-Франківському технічному університету нафти і газу, що постраждав після ракетної атаки;
  • 500 тисяч гривень за рахунок додаткових власних надходжень до бюджету громади за підсумками першого півріччя — для надання субвенції Бурштинській міській раді для будівництва блочно-модульної котельні.

Щодо мільйона гривень для університету, то їх виділення розглянули на початку сесії. І, як уже написав Інформатор, депутатських голосів для затвердження рішення не вистачило. Детальніше у публікації:

Хотіли дати мільйон, але поки що нуль. У Долині не зійшлись на сумі допомоги для франківського вишу

А щодо підтримки для Бурштинської громади сперечалися вже на цьому етапі. Головне зауваження — проєкт рішення не пройшов депутатські комісії, як цього вимагає законодавство.

Запитували доповідачку також про розмір резервного фонду громади на 2024 рік та скільки коштів має Долинська громада як перевиконання бюджету за пів року.

“В бюджеті громади на 2024 рік було затверджено один мільйон гривень — резервний фонд… А за підсумками першого півріччя обсяг додаткових доходів становить 1 мільйон 131 тисячу”,  — відповіла начальниця фінансового управління.

Депутатка Алла Шевченко зауважила, що в такому випадку мешканці громади до кінця року залишаються фінансово незахищеними у випадку якогось буревію чи іншого стихійного лиха. Адже резервний фонд громади у випадку прийняття рішення буде на нулі.

Депутат Михайло Зелінський акцентував на порушенні регламенту та говорив про те, що в громаді немає коштів на виділення допомог людям, які хворіють, немає коштів на підтримку військових…

Підтвердив це і секретар ради Віктор Гошилик. За його даними, у громаді за перше півріччя використано 1 мільйон 335 тисяч гривень на надання матеріальних допомог важким хворим та військовим. Залишок в загальній сумі зараз становить 368 тисяч гривень.

“На наступне півріччя нам треба ще хоча б мільйон на соціальні допомоги. Інакше ми на друге півріччя своїм людям не будемо мати що дати на лікування. А це йдеться про онкологічні захворювання та інші важкі недуги та підтримку військових”, — акцентував посадовець.

Зрештою проєкт рішення підтримали 14 депутатів міської ради, 10 утрималися та 1 був проти. Рішення відхилено.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору