Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші розпочали ремонт укриття для ліцею №3

У Калуші розпочали ремонт укриття для ліцею №3

У приміщенні будинку неподалік навчального закладу вже розпочали ремонтні роботи. Їх планують завершити до початку нового навчального року.

Про це повідомив міський голова Андрій Найда, передає Інформатор.

“Приміщення освітнього закладу так було збудоване, що укриття там не передбачалося. Більше того, у ліцеї навіть немає належного підвального приміщення, яке б відповідало нормам перебування там дітей. Тож ми віднайшли приміщення, щоб облаштувати там укриття для учнівсько-педагогічного колективу ліцею №3. Знаходиться воно на вулиці Дзвонарська, 5”, — йдеться у дописі.

 

Нагадаємо, що ліцей, про який іде мова, не має власного укриття. Другий рік під час повітряної тривоги діти переходять в інше приміщення неподалік. Але воно — приватне і власник має на нього певні плани. Тож, з’явився ризик, що з наступного навчального року учнів ліцею евакуйовувати буде нікуди.

Зважаючи на критичну необхідність облаштування укриття для ліцеїстів, міська рада, як виняток, прийняла рішення про ремонт приміщення у житловому будинку без фінансової співучасті мешканців цього будинку. Тож, 99% з передбаченої на капремонт суми профінансують коштом бюджету. Ще кілька тисяч гривень пообіцяла додати компанія, яка здійснює управління будинком.

Після того як сесія затвердила кошторисну документацію на капітальний ремонт підвального приміщення у житловому будинку, комунальники оголосили відповідну закупівлю.

“Були проведені відкриті торги, у результаті яких укладено угоду з переможцем-підрядником на суму 1 млн 145 тис. грн. Тобто, частину коштів, хоч і невелику, вдалося зекономити та буде спрямовано на виконання ремонтних робіт житлового фонду”, — повідомив міський голова.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору